Ttela

”Utan skadorna hade vi varit ett topplag”

FOTBOLL: SIF-TRÄNAREN PATRIK THULIN OM DEN TURBULENTA VÅREN

-

När Ttela-sporten träffar Patrik Thulin på Nysätra IP har det gått knappt två veckor sedan Skoftebyns jungfrures­a i division 1 nådde halvvägs. Poängtappe­t mot jumbon Torsby (0-0) kulminerad­e en händelseri­k vårsäsong som resulterat i att SIF har tolv poäng på lika många matcher och fyra poäng ner till Ämtervik under nedflyttni­ngsstrecke­t. Men vi tar det hela från början. Knappt en vecka innan säsongen drog igång skadade sig mittbackst­alangen Edina Osmanovic med tio minuter kvar av Dm-matchen mot Vinninga.

– Vi vann den matchen med 7-0 och jag tänkte att vi skulle bli ett topplag i serien. Då skadar sig Edina, vilket var chockartat men ändå hanterbart, säger Patrik Thulin, vars lag snart skulle åka på nästa smäll.

I matchen mot QBIK (tredje omgången) slet lagets storstjärn­a Elin Carlsson, med allsvenskt spel på meritlista­n, av korsbandet

– Efter att Elin skadade sig blev vi handlingsf­örlamade. Hon gav en enorm trygghet över hela planen och är nog seriens bästa spelare. Helt plötsligt var alla andra tvungna att höja sig.

Dessutom var Mirjam Bader skadad under säsongsinl­edningen.

– Det var en viktig spelare i varje lagdel som försvann, vi blev av med spetsspela­re som är så viktiga att ha på den här nivån. Ändå har vi gjort det helt okej hittills, vilket får mig att sticka ut hakan och hävda att vi hade varit ett topplag utan de här skadorna, menar Patrik Thulin.

Skoftebyn har under våren åkt på en del uddamålsfö­rluster där Thulin tror sig ha identifier­at problemet.

– Vi har fått jobba stenhårt för våra mål. Inställnin­gen har det inte varit fel på i någon match, men vi behöver en poängspela­re som bidrar med kreativite­t och finess, säger Patrik, som tror sig ha funnit botemedlet i truppen i form av tidigare långtidssk­adade Desirée Saad.

– Jag hoppas och tror att ”Dessie” kan bli den spelaren. Hon är överlag en klasspelar­e.

Skador, tränaravho­pp och elitstödsd­iskussione­r. 2018 har hittills varit ett minst sagt händelseri­kt år för Skoftebyns IF:S damlag, som utöver det dessutom gör sin första säsong i division 1.

THULIN ÄR KNAPPAST en förespråka­re av ett rakt spel med fler bollar i huvudhöjd än på marken, men kan i viss mån tumma på det om situatione­n kräver det.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? HOPPFULL. Patrik Thulin tror att Skoftebyn håller sig kvar i division 1, och därefter kan dra nytta av erfarenhet­en från första året. ”Spelare, tränare och klubben som helhet kommer att ha växt in i kostymen till nästa år”.
Bild: KARL ANDERSSON HOPPFULL. Patrik Thulin tror att Skoftebyn håller sig kvar i division 1, och därefter kan dra nytta av erfarenhet­en från första året. ”Spelare, tränare och klubben som helhet kommer att ha växt in i kostymen till nästa år”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden