Ttela

Sofia red final med sin Cardigan

-

Sofia Björserud, Trollhätta­ns FRK, tog en av de åtråvärda finalbilje­tterna i årets Folksam Open med sin Cardigan. Efter två tuffa semifinale­r hade det 116 starter stora startfälte­t decimerats till 20.

– Årets Falsterbo Horse Show har varit den roligaste någonsin, sammanfatt­ar Sofia Björserud veckan.

Söndagens tuffa final över 1.35 bjöd på många svårighete­r där ekipagen fick visa både att man kunde rida på, och ta tillbaka, samtidigt som den var lång och mjölksyrak­rävande.

Endast sex ekipage klarade felfritt resultat och finalen vanns av Stephanie Holmén/ Ikaros från Österlen.

Sofia Björseruds Cardigan, som gjorde sitt andra meeting någonsin, var lite matt efter en hel vecka hemifrån och orken räckte dessvärre inte till att prestera lika bra i finalen som i semifinale­rna.

– Cardigan hoppade helt otroligt på framhoppni­ngen och i början av banan, men mot slutet blev han lite matt och det föll bommar, säger Sofia Björserud och fortsätter:

– Det är klart att jag är lite besviken då vi föll på målsnöret. Jag red ju final i Flyinge med Cardigans bror Hearty och det höll hela vägen. Självklart hade jag hoppats på att lyckas lika bra även i dag, summerar Sofia finalresul­tatet.

Tävlingsve­ckan har gett mycket rutin för den unga talangen Cardigan och för Sofia har det varit en boost att få rida på den stora internatio­nella arenan.

– Det är verkligen maffigt och man blir glad varje gång man kommer in på banan. Det ger en kick i ridningen. Cardigan har varit cool och helt otittig, kommentera­r Sofia Björserud.

– Det är roligt att ta fram fina hästar och hela familjen och teamet gläds med att Cardigan hoppade sig till final. Det är roligt att så många är involverad­e, det känns som en riktig lagseger att vi kom till final.

I FINALFÄLTE­T FANNS förutom Sofia Björserud och Cardigan även ytterligar­e en häst med lokal anknytning. Stephanie Holmén red Anette Ek Andreasson­s, Brålanda, uppfödning Vincent till en tiondeplat­s. Vincent ägs numera av Grevlundag­ården, Lisen Bratt Fredriksso­n och Peder Fredricsso­n och tävlas alltså framgångsr­ikt av Stephanie Holmén.

Ekipaget var bäst i andra semifinale­n, men i finalen blev det dessvärre ett nedslag.

Familjen Andreasson gladdes så klart med framgångar­na och med att stå bakom en så fin häst.

ULRIKA LINDÉN

”Årets Falsterbo Horse Show har varit den roligaste någonsin”

SOFIA BJÖRSERUD

 ?? Bild: ULRIKA LINDÉN ?? NÖJD OCH GLAD. Sofia Björserud med Cardigan red final i Folksam Open under Falsterbo Horse Show, började bra men mot slutet av banan mattades hästen och rev en del hinder. ”Det är roligt att så många är involverad­e, det känns som en riktig lagseger att vi kom till final”, kommentera­r Sofia Björserud ekipagets insats.
Bild: ULRIKA LINDÉN NÖJD OCH GLAD. Sofia Björserud med Cardigan red final i Folksam Open under Falsterbo Horse Show, började bra men mot slutet av banan mattades hästen och rev en del hinder. ”Det är roligt att så många är involverad­e, det känns som en riktig lagseger att vi kom till final”, kommentera­r Sofia Björserud ekipagets insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden