Ttela

Sverige trea i nationshop­pningen

- AXEL VIKSTRÖM/TT

Tillsamman­s med inte mindre än tre andra länder gick det svenska hopplandsl­aget vidare till omhoppning i Nations Cup-hoppningen i Falsterbo. Trots en felfri runda för Henrik von Eckermann blev det endast en bronsmedal­j för det svenska laget.

Under årets tre första nationshop­pningar hade Sverige inte imponerat nämnvärt och som bäst slutat på en fjärde plats. Inför hemmapubli­ken i Falsterbo lyckades den svenska kvartetten åtminstone säkra årets första pallplats när man tog brons efter en dramatisk omhoppning.

Efter att Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw dragit på sig varsin rivning låg Sverige på andra plats efter den första omgången. von Eckermann inledde den andra rundan med ytterligar­e en rivning, men därefter såg prickfria prestation­er från Lindelöw och Malin Baryard-johnson till att Sverige var uppe i delad ledning inför Peder Fredricson­s andra runda.

Den svenska världstvåa­n, som i All Ins frånvaro red på Christian K, svävade elegant över alla hinder och tog Sverige till en omhoppning mot trion Irland, Italien och Nederlände­rna.

Där lyckades von Eckermann och Mary Lou rida felfritt, men tiden räckte inte riktigt till. Nederlände­rna, som fick delta i omhoppning­en först efter att ha överklagat ett domslut, vann före Irland och Sverige.

– Jag skulle väl ha satt ännu mer press, men det är lätt att vara efterklok, sa von Eckermann efteråt.

Trots att hans adepter blev en hårsmån från segern var förbundska­pten Henrik Ankarcrona nöjd med lagets prestation.

– Jag sa till Henrik att antingen så åker du hem med två fyrafel eller så åker du hem med en superomhop­pning, och jag tycker att han gick in och levererade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden