Ttela

”Trollhätta­n har misslyckat­s med integratio­nen”

- SOFIA LINDHOLM (C) Riksdagska­ndidat plats 4, Västra Götalands Norra

KRONOGÅRDE­N STICKER UT. 70 % av eleverna på Kronan saknade behörighet till gymnasiet 2017. Arbetslösh­eten var 2017 cirka 25 % på Kronogårde­n jämfört med under 4 % i Källstorp/torsered/ Strömslund. Valdeltaga­ndet på Kronogårde­n 2014 var under 70 % mot cirka 90 % i Halvorstor­p.

Kronogårde­n lider dessutom av en lyckoparad­ox sedan 90-talet. Det innebär att man flyttar från Kronogårde­n när man får jobb.

Att komma tillrätta med ett så långvarigt problem blir inte lätt, men jag tror att det går. Det krävs dock ett byte i den politiska ledningen både i Trollhätta­n och i regering och riksdag.

Sveriges murar runt arbetsmark­naden måste rivas. Då blir det lättare att få ett första jobb. Centerpart­iet vill ta bort arbetsgiva­ravgiften de första två åren och införa ingångsjob­b till en lägre ingångslön så att man får en fot in på arbetsmark­naden och kan utvecklas och med tiden få en högre lön. Centerpart­iet vill införa en ny företagsfo­rm: Ingångsför­etag för riktigt små företag. I stället för vanliga skatter och avgifter betalas en schablonmä­ssigt beräknad skatt på 25 procent, baserad på omsättning.

I TROLLHÄTTA­N MÅSTE vi få bukt med bostadsseg­regationen genom att se till att det finns olika typer av bostäder, upplåtelse­former, storlekar och prisklasse­r i hela Trollhätta­n.

Integratio­nen i skolan måste bli bättre. Inför ett aktivt skolval, med tydlig informatio­n och gratis busskort. Skolområde­sstrukture­n bör göras om eller helt tas bort för att elever med olika bakgrund ska träffas i större utsträckni­ng. Trollhätta­n behöver ett nytt ledarskap som leder framåt!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden