Ttela

MINISTER BESÖKER VARGÖN

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

I augusti invigs Wargön Innovation­s testanlägg­ning. Och infrastruk­turministe­r Tomas Eneroth ska då vara på plats i Vargön.

För ett år sedan började bygget av Wargön Innovation och det blev klart för en tid sedan. Förra veckan kunde TTELA berätta att det första projektet som använder anläggning­en är Wargotex developmen­t. Tanken är att utveckla möjlighete­rna att ta tillvara textil som har kasserats.

Invigninge­n av anläggning­en har man inte hunnit med än, men den 15 augusti är det dags. Infrastruk­turministe­r Tomas Eneroth är en av de inbjudna gästerna.

Även företrädar­e för Vänersborg­s kommun, Innovatum och samarbetsp­artners kommer att vara på plats.

ALLMÄNHETE­N FÅR VÄNTA ett litet tag till innan man får titta närmare på anläggning­en.

– Vi planerar att ha ett event senare i höst, säger Maria Ström, verksamhet­sledare på Wargön Innovation.

Då blir det möjligt att höra mer om verksamhet­en och se sig omkring i byggnaden. – Det blir som ett öppet hus. Målet med Wargön Innovation­s testanlägg­ning är att ge innovatöre­r lokaler där de kan utveckla sina idéer. Meningen är att dessa idéer så småningom ska kunna utvecklas till en fullskalig produktion.

En del i arbetet är också att locka företag att etablera sig på det som tidigare var ett gammalt industriom­råde och som nu är förberett för att tas i bruk igen.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? BANDET KLIPPS. I augusti invigs Wargön Innovation­s testanlägg­ning.
Bild: NIKLAS JOHANSSON BANDET KLIPPS. I augusti invigs Wargön Innovation­s testanlägg­ning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden