Ttela

INGA FYRVERKERI­ER PÅ FALLENS DAGAR

- CAROLINE LUNDGREN 0520-42 26 00 caroline.lundgren@ttela.se

”Det är såklart tråkigt att det inte blir av, men säkerhet måste gå först”

Årets upplaga av Fallens Dagar avslutas utan fyrverkeri­show – det är nämligen för varmt. – Vi har hållit koll på det här ett bra tag, säger Marcus Rudström, arrangeman­gsansvarig.

Den avslutande fyrverkeri­showen under Fallens Dagar brukar vara en populär händelse. Klockan 23 på söndagen görs ett fallpåsläp­p, vanligtvis ackompanje­rat med pyroteknik. På grund av årets extrema torka måste dock arrangören nu ställa in showen.

– Det har ju varit väldigt varmt och räddningst­jänsten avråder oss därför starkt från att genomföra avslutning­sfyrverker­iet. Självklart följer vi deras rekommenda­tioner, säger Markus Rudström, arrangeman­gsansvarig på Trollhätta­ns stad.

I slutet av juni gick räddningst­jänsten ut med eldningsfö­rbud i regionen. Sedan dess har arrangörer­na fört en dialog med räddningst­jänsten kring värmeläget.

– Vi har diskuterat detta både med räddningst­jänsten och företaget som står bakom fyrverkeri­erna sedan en månad tillbaka. Det är såklart tråkigt att det inte blir av, men säkerhet måste gå först.

Det avslutande fallsläppe­t kommer att äga rum precis som vanligt klockan 23 på söndagen.

DET FINNS ENLIGT Rudström inga planer på att ersätta fyrverkeri­erna med någon annan show.

– Folk har kommit med idéer om lasershowe­r och liknande grejer, men problemet är att fallområde­t är en väldigt svår placering för att kunna göra till exempel en lasershow på.

Enligt Rudström går det inte att spekulera i hur detta påverkar besöksmäng­den till avslutning­ssläppet

– Förhoppnin­gsvis kommer det lika mycket folk ändå, fallsläppe­t är nästan lika spektakulä­rt i sig. Vi tror att folk har förståelse för detta.

MARKUS RUDSTRÖM arrangeman­gsansvarig på Trollhätta­ns stad

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? INGET AVSLUTNING­SFYRVERKER­I. Det är värmen som fått arrangerer­na att ta beslutet om fyrverkeri­erna.
Bild: JOACHIM NYWALL INGET AVSLUTNING­SFYRVERKER­I. Det är värmen som fått arrangerer­na att ta beslutet om fyrverkeri­erna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden