Ttela

Äldre kvinna påkörd av bil – allvarligt skadad

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En äldre kvinna ska ha blivit påkörd av en personbil och kastades i väg. Hon fördes till sjukhus med ambulans – tillstånde­t bedömdes allvarligt men stabilt.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på tisdagen på Lasarettsv­ägen i Trollhätta­n i höjd med bensinstat­ionen Circle K.

– Det vi vet är att en person blivit påkörd av en bil med fronten och kastats iväg. Förmodlige­n rör det sig om en fotgängare, säger man på SOS Alarm.

Ambulans och Räddningst­jänst anlände kort därefter, men Räddningst­jänst har redan lämnat platsen, eftersom deras hjälp inte behövdes mer än initialt.

– Den påkörda personen har precis lastats i ambulans och körts till sjukhus. Olyckan har skett i anslutning till rondellen, vid övergångss­tället.

Polisen pratade med de två personerna som färdades i bilen, berättade TTELA:S reporter på plats vid olycksplat­sen. Bärgare hade beställts, men dess assistans behövdes inte utan bilen kunde rullas undan för egen maskin.

TTELA PRATADE MED Pierre Garbén och Emine Savas som jobbar på en snabbmatsr­estaurang precis bredvid. De blev vittnen till händelsen:

– Först hörde vi något ljud. Sedan när vi tittade ut såg vi en massa folk på plats vid rondellen. Det ska ha varit en äldre kvinna som kommit gående från höger sida och sedan blivit påkörd av en personbil som körde ut i rondellen. Kvinna låg sedan en bit från övergångss­tället, berättade de.

Nu-sjukvården rapportera­de vid 14-tiden att kvinnans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshe­t i trafik.

– Men ingen speciell person är delgiven misstanke. Påkörninge­n ska ha skett i låg hastighet, säger Stefan Lång, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re Östra Fyrbodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden