Ttela

Sköna bad men begränsat utbud

Avsaknaden av riktiga toaletter och en kiosk drar ner betyget för Nordkroken­s badplats. De flesta som väljer att komma hit och bada är dock överens om att det är lugnet som lockar.

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

På Nordkroken finns såväl en vit finkornig sandstrand som klippor att ligga på, och vattennivå­n är väldigt låg vilket gör det långgrunt. Det gör också att vattnet värms upp snabbt på våren och håller sig badvänligt länge. I fjol fanns en flyttbar kiosk vid den östra parkeringe­n, men den har inte synts till i år. Inga riktiga toaletter finns heller, utan tre bajamajor. Det drar ner betyget. Dock finns en handikappp­arkering. – När man har små barn är det bra att åka hit. Då kan barnen leka i det grunda vattnet, säger Vargöbon Nathalie Spetz som är här med döttrarna Wilma och Lily.

– Vi bor alldeles i närheten, så vi brukar ta med mat. Men toalettsit­uationen är bedrövlig, man får helt enkelt hålla sig, säger hon.

LEKALTERNA­TIVEN FÖR BARNEN är få, endast en gunga finns. Men det finns de som uppskattar det och besöker Nordkroken regelbunde­t av just den anledninge­n.

– För småbarnsfa­miljer är det här det bästa alternativ­et. Vår lilla dotter Lykke blir lätt distrahera­d, så jag gillar att det är lugnt och skönt. Dock hade det underlätta­t med blöjbytet om det fanns riktiga toaletter, säger Johan Blom från Trollhätta­n.

– Finns det ingen kiosk så blir det mindre tjat om sötsaker också, säger han och skrattar.

Under tiden springer hans andra dotter, Älva Blom, omkring och plaskar i vattnet.

De flesta som kommer hit verkar bo i närheten, och för dem påverkar inte avsaknaden av riktiga toaletter och kiosk så mycket.

Den låga vattennivå­n har blottat ett stort område med klippor på den västra sidan, och där har en del familjer tagit plats.

Emma Zingmark från Vänersborg och barnen Molly och Harry

har slagit sig ned på varsin handduk och gottar sig i solen.

– Vill man slippa sanden mellan tårna så är detta ett bra alternativ, var de överens om.

Sonen Harry hade dock gärna sett något slags hopptorn.

HÄR LIGGER OCKSÅ Roland och Evalena Gustavsson som bor i närheten. De ligger och slumrar ute på en liten klippa i vattnet.

– Vi brukar gå ner hit och ta oss ett dopp. Det är skönt i vattnet och lugnt och skönt, säger de samstämmig­t.

Skyltninge­n från Vänersborg är knapphändi­g, vilket många av besökarna uppskattar. ”Då är det färre som hittar hit”, menar flera av dem.

Och vill man vara ifred finns det möjlighet på Nordkroken, då stranden är lång och har många skrymslen bakom vass och klippor. Dock krävs det något extra för att få höga poäng i TTELA:S strandkoll. En enkel strand som Nordkroken räcker inte riktigt. En kiosk med tilltugg och riktiga toaletter hade dragit upp betyget avsevärt. I stället får den två av fem.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? UPPSKATTAS AV MÅNGA. Nordkroken får relativt lågapoäng i TTELA:S strandkoll. Trots det uppskattas lugnet av besökarna. Och Älva Blom från Trollhätta­n tyckte att det var väldigt behagligt i vattnet.
Bild: ANDREAS OLSSON UPPSKATTAS AV MÅNGA. Nordkroken får relativt lågapoäng i TTELA:S strandkoll. Trots det uppskattas lugnet av besökarna. Och Älva Blom från Trollhätta­n tyckte att det var väldigt behagligt i vattnet.
 ??  ?? VALMÖJLIGH­ETER. På Nordkroken finns valet mellan att ligga på en sandstrand eller på klippor och sola sig.”Lekalterna­tiven för barnen är få” 2/5
VALMÖJLIGH­ETER. På Nordkroken finns valet mellan att ligga på en sandstrand eller på klippor och sola sig.”Lekalterna­tiven för barnen är få” 2/5
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ??  ?? BARNVÄNLIG­T. Nathalie Spetz tog med sig döttrarna Wilma och Lily för ett bad på Nordkroken. På bilden tillsamman­s med kompisarna­s dotter Ella (till vänster).
BARNVÄNLIG­T. Nathalie Spetz tog med sig döttrarna Wilma och Lily för ett bad på Nordkroken. På bilden tillsamman­s med kompisarna­s dotter Ella (till vänster).
 ??  ?? NÄRA TILL BAD. Roland och Eva-lena Gustavsson har nära till Nordkroken och kommer ofta på ett dopp i plurret.
NÄRA TILL BAD. Roland och Eva-lena Gustavsson har nära till Nordkroken och kommer ofta på ett dopp i plurret.
 ??  ?? SLIPPER SAND. Familjen Zingmark från Vänersborg slipper helst sand mellan tårna. Mamma Emma, dottern Molly och Sonen Harry tog plats på klipporna.
SLIPPER SAND. Familjen Zingmark från Vänersborg slipper helst sand mellan tårna. Mamma Emma, dottern Molly och Sonen Harry tog plats på klipporna.
 ??  ?? BEGRÄNSAT UTBUD. En ensam gunga är vad som finns i lekplatsvä­g.
BEGRÄNSAT UTBUD. En ensam gunga är vad som finns i lekplatsvä­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden