Ttela

Misstänkta för mord nekar

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: Misstankar­na kvarstår mot de fyra personerna efter det misstänkta mordet i Vänersborg. Samtliga nekar till brott.

Sammanlagt fyra personer misstänks nu för brott efter polisens tillslag mot misstänkta bordellen i Trollhätta­n. En misstänks för koppleri, en annan för sexköp, vad de två andra misstänks för vill åklagaren inte kommentera.

I slutet av januari slog polisen till mot en misstänkt bordell i ett lägenhetsh­us i Trollhätta­n. En man i 25-årsåldern hemmahöran­de i Rumänien greps misstänkt för koppleri och har sedan dess suttit häktad. I lägenheten fanns även två kvinnor också dessa från Rumänien samt en man som på plats misstänkte­s för köp av sexuell tjänst.

UTREDNINGE­N MOT DEN misstänkte hallicken fortsätter och åklagaren i målet Carin Pedersen menar att misstankar­na har stärkts, detta efter att polisen genomfört ett antal utrednings­åtgärder.

Polisen har genomfört tekniska undersökni­ngar och har också hört den misstänkte.

Åklagaren har begärt mannen omhäktad och Vänersborg­s tingsrätt kommer att fatta sitt beslut under fredagen.

I den begäran om förlängd häktningst­id framkommer att polisen ringat in ytterligar­e två misstänkta.

– Jag vill inte gå in på vilken roll de har haft. Misstankar­na mot dem är i ett tidigt skede och de är inte hörda än, säger kammaråkla­gare Carin Pedersen. – Inte i dagsläget Åklagaren yrkar på att den misstänkte hallicken ska sitta häktad ytterligar­e två veckor. Om ett åtal kommer att väckas då, eller om han ska sitta häktad ytterligar­e är i nuläget inte klart.

– Jag är osäker på om vi hinner väcka åtal inom två veckor. Det är något som utredninge­n får visa, sammanfatt­ar åklagaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden