Ttela

Valet 2018 kommer att bli en riktig rysare

- ELLIOT BLIXT

Vi ser hur högerextre­mister blir mer och mer vanliga för varje dag. Hur samhället nästan har nyanserat de åsikter som framförs av sådana med rasistisk eller nazistisk bakgrund. När jag pratar om högerextre­mister pratar jag om Sveriges näst största parti, om man hänvisar till Novus senaste opinionsun­dersökning.

Sveriges näst största parti har växt från 5,7 procentenh­eter till nästan 20 på mindre än åtta år. Sverigedem­okraterna utgör ett hot mot den demokratin och solidarite­t som råder i Sverige.

”Jag vill påminna alla er väljare där ute vilket Sverige ni kommer att få om ni lägger eran röst på Sverigedem­okraterna”

Jag vill påminna alla er väljare där ute vilket Sverige ni kommer få om ni lägger eran röst på Sverigedem­okraterna. Ni kommer få ett Sverige som är det mest rasistiska på länge. Ni kommer få ett Sverige som kommer gå bakåt i tiden, inte framåt. Ni kommer få ett Sverige som inte går att lita på.

När jag idag ser hur migrations­politiken stramas åt, hur nazister använder våld och skriker på talare i Almedalen blir jag innerst inne väldigt rädd.

MAN FÖRSÖKER SÅKLART ta avstånd från allt detta och hänvisar till propaganda som inte på något vis stämmer. Men gång på gång förekommer det skandaler och tydliga tecken på vilka Sverigedem­okraterna verkligen är.

Riksdagens andre vice talman, Björn Söder, säger att judar, samer och kurder inte är svenska. Kent Ekeroth slår invandrare med järnrör, man säger till folk med annan bakgrund att ”du skadar mitt folk”. Helt vidriga saker.

OAVSETT VARIFRÅN DU kommer. Om du är född i Syrien, Vietnam eller Mexiko och söker hjälp från Sverige ska du få precis lika mycket hjälp som någon som är född i Sverige. Det är humanism. Det kallas medmänskli­ghet.

Den 9 september är det val. Rösta på ett humanistis­kt parti, rösta på Socialdemo­kraterna!

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT ??
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden