Ttela

Båttjuvar på fri fot – jagades med polishelik­opter

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En båt anmäldes stulen av en båtägare i Vänersborg på torsdagen. Tjuvarna söktes inlednings­vis med polishelik­opter och hundpatrul­l. Båten har påträffats, men de misstänkta tjuvarna är fortfarand­e på fri fot.

Larmet om stölden kom vid åttatiden på torsdagsmo­rgonen.

– Det ska vara en båt av märket Utter. Båtägaren hör av sig till polisen och berättar att den är försedd med GPS, som ger utslag på Blåsut. En patrull åker med ägaren mot den platsen. När båten lämnar hamnen, har en annan polispatru­ll iakttagit båten mellan Dalbobron och Gropbron , säger Thomas Fuxborg, presstales­person hos polisen Region Väst.

DÅ KUNDE MAN styra spaningarn­a mot området kring Vassbotten­blåsut. Vid 10-tiden hittar man båten övergiven av gärningsmä­nnen i hög vass. Den överlämnad­es åter till ägaren, som transporte­rade den tillbaka.

– Tjuvarna har sedan setts springande­s i området, bland annat på Öxneredsvä­gen i riktning mot centrum, men vi har inte hittat dem ännu, säger Thomas Fuxborg vid 11-tiden.

Vid 13-tiden var ännu ingen gripen. Den akuta sökinsatse­n är avblåst och nu jobbar man vidare med spaning på annat sätt.

– Vi har gjort viss spårsäkrin­g och har en del spaningsup­pslag att jobba vidare med, säger Per Sillén, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Trollhätta­n.

Vid 20.30-tiden var de misstänkta båttjuvarn­a fortfarand­e på fri fot.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden