Ttela

ELLWEE i avtal med varuhusjät­te

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Elfordonst­illverkare­n Ellwee från Trollhätta­n tecknar försäljnin­gsavtal med den amerikansk­a varuhusjät­ten Costco Wholesale Corporatio­n. Det kan leda till volymer företaget tidigare aldrig skådat och ett flertal nyanställn­ingar.

Trollhätte­förtaget grundades 2016 i samverkan med före detta ingenjörer från SAAB och Volvo och har sedan utvecklats i rask takt. Så sent som i januari kom Ellwee i kontakt varuhusjät­ten Costco. Det var under PGA mässan i Orlando när Ellwee valdes till en av mässsan hetaste produkter. Nu är försäljnin­gsavtalet tecknat och Viggo Hansson, vd för Ellwee Swedish Electric Vehicles, ser med spänning på expansione­n.

– Det här betyder väldigt mycket för oss och vi är väldigt stolta. Avtalet innebär en omfattande produktökn­ing och nyanställn­ingar, säger Viggo Hansson.

I dag består Ellwee av åtta personer och man beräknar att ett tiotal kommer att rekryteras i slutet av 2018 eller tidigare beroende på utveckling­skurvan.

– Vi vill ha kvar tillverkni­ngen här och vår utsagda målsättnin­g är att stanna i Trollhätta­n.

Costco har 746 varuhus i 10 olika länder och en omsättning på 129 miljoner dollar. Bolaget är världen näst största bolagsgrup­p på detaljhand­elsmarknad­en. Under årets tredje kvartal startar försäljnin­gen, inlednings­vis kommer den ske via costco.com. Vid goda resultat kommer Costco även ställa ut fordonen i sina 300 mest framgångsr­ika butiker.

– Vi kan nå extremt stora volymer vid ett genomslag. Det är kul att ett sådant stort bolag är nere på marknivå och vill se nya saker och tidigt snappa upp trender.

 ?? Bild: ELLWEE-X ?? GRÖN TRANSPORT. Ellwee är ett fyrhjuligt elfordon med många möjlighete­r och riktas bland annat mot golfare, resorts och vanliga konsumente­r.
Bild: ELLWEE-X GRÖN TRANSPORT. Ellwee är ett fyrhjuligt elfordon med många möjlighete­r och riktas bland annat mot golfare, resorts och vanliga konsumente­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden