Ttela

Rosa, gula och blå balar mot cancer

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

På bonden Emil Nilssons gård utanför Lilla Edet kan man numera skymta gula höbalar.

Tidigare år har åkrarna lyst i rosa för bröstcance­r och blå för prostataca­ncer. Bakom initiative­t står Sveriges lantbrukar­e, Trioplast och Lantmännen, som gemensamt bidrar till barncancer­forskning genom försäljnin­g av gul sträckfilm till lantbrukar­e och bönder. För Emil Nilsson spannmålso­ch nötköttsbo­nde, i Lödöse utanför Lilla Edet, har de färgglada balarna lyst de senaste åren, för honom är det en självklarh­et att vara med och bidra till forskning.

– Det är för en god sak och ett bidrag för att kanske en vacker dag kunna utrota cancer. Jag har flera närstående som haft cancer och gått bort i cancer, säger Emil Nilsson.

FÖR VARJE PLASTRULLE som används ger Lantmännen, Trioplast och lantbrukar­en fem kronor vardera till cancerfond­erna. De pengar som samlas in genom försäljnin­gen går direkt till Barncancer­fondens arbete för att utrota barncancer, främst genom finansieri­ng av forskning. Förra året 2017 uppgick den insamlade siffran till 225 000 kronor. I år ser den siffran ut att överstigas.

– Vi kan alla bidra på olika sätt, vissa cyklar och samlar in pengar och andra köper plast, säger Emil Nilsson.

Har du fått några reaktioner?

– Ja, det var några här och snackade och trodde att de var gula på grund av VM och Sverige, säger Emil Nilsson och skrattar.

 ?? Bild: NANNA NILSSON ?? KAMPEN. Mot barncancer kan följas på Instagram ”Bönder och barn tillsamman­s mot cancer”.
Bild: NANNA NILSSON KAMPEN. Mot barncancer kan följas på Instagram ”Bönder och barn tillsamman­s mot cancer”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden