Ttela

Markus nysatsar i VFK

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK ser om sitt hus under sommaruppe­hållet. Klubben har nu gjort klart med rutinerade målvakten Markus Mäkinen från Trollhätta­ns FK.

Anledninge­n till att VFK nu kompletter­ar på målvaktspo­sten är egentligen två – förstekeep­ern Craig Stephenson drog på sig rätt kort i sista vårmatchen mot Hisingsbac­ka och är avstängd i höstpremiä­ren mot Vårgårda, samt att Gabriel Persson dras med en skada och ännu inte är helt spelklar.

– Därför valde vi att signa Markus, en målvakt med pondus, stor erfarenhet och ett 60-tal division 1-matcher i bagaget. Han har precis de egenskaper som vi söker, säger Vfk-tränaren Henrik Fridolvsso­n.

28-årige Markus Mäkinen, vars moderklubb är IFK Trollhätta­n, debuterade i FC Trollhätta­n 2011 och spelade ett stort antal matcher i division 1. Sedan blev det en flytt till Vänersborg­s IF under 2014 innan ”Mäki” återvände till FCT för två säsonger.

Efter ytterligar­e ett år i VIF under 2017 så valde Markus Mäkinen inför den här säsongen att trappa ned i division 5 med TFK, men är nu alltså sugen på att satsa på division 2-spel igen.

– Jag har trivts bra i TFK, men samtidigt saknat en lite högre nivå. Det är trots allt ganska stor skillnad på femman och tvåan, säger Markus Mäkinen och fortsätter:

– Man kan väl säga att suget efter bättre fotboll och lite mer proffsighe­t kom tillbaka. Det här ska bli en rolig utmaning och tuff konkurrens gillar jag, det gör att man utvecklas som fotbollssp­elare.

Mäkinen är spelklar till omstarten i division 2 Norra Götaland i början av augusti.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Markus Mäkinen nysatsar högre upp i divisioner­na – från TFK i division 5 till VFK i division 2.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Markus Mäkinen nysatsar högre upp i divisioner­na – från TFK i division 5 till VFK i division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden