Ttela

VFK höll ut längst – föll i åttondelsf­inal

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Både Vänersborg­s FK och Halvorstor­ps Is/trollhätta­ns FK hade chansen att gå riktigt långt i Gothia Cups F16-klass. För VFK tog det dock slut i åttondelsf­inal och för HIS/TFK i 16-delen.

VFK avfärdade sin motståndar­e 16-delsfinale­n, Onsala BK, på ett enkelt sätt.

– Den matchen fixade vi galant, det var klasskilln­ad helt enkelt. Jag tror att de bara hade ett skott på mål, säger Vfk-tränaren Mikael Prodér.

Amanda Aronsson spräckte nollan, Agnes Loodh fyllde på i målprotoko­llet innan Amanda Aronsson satte punkt i detsamma med sitt andra och lagets tredje mål för dagen. 3-0-seger där således och därmed var Vfktjejern­a klara för kvartsfina­l där SKF Ghana väntade.

DET BLEV EN mycket jämn, spännande och målsnål tillställn­ing där dock tjejlaget från Ghana kunde dra sig segrande ur striden till slut.

Constance Serwa-agyemang blev stor matchvinna­re genom att göra två mål under slutminute­rna vilket innebar ett SKF Ghana vann med 2-0.

– Sista 20 går vi för 0-0 och straffar. Men de gör 1-0 efter en tveksam frispark och sedan trycker vi på med allt vi ha för att få till en kvittering, då kontrar de in 2-0. Surt, konstatera­de Mikael Prodér, som dock var nöjd med helheten i Gothia Cup:

– Vi har haft en mycket bra vecka och är förstås nöjda med den. Fram till åttondelen var det kanon. Vi gör F16, A-slutspel, 16-delsfinal Vfk-onsala 3-0 HIS/TFK-ÖREBRO SK Söder 0-2 F16, 8-delsfinal P15, B-slutspel, 32-delsfinal Vif-stars´n Stripes 0-1

även en bra match mot laget från Ghana och jag tror nog att det här var den tidiga finalen. De kommer att vinna allt som är kvar.

HIS/TFK stötte på Örebro SK Söder i sin 16-delsfinal på Backavalle­n och där tog det också stopp.

VFK-SKF Ghana 0-2

NÄRKELAGET VANN MED 2-0, men laget från Trollhätta­n hade så långt i turneringe­n svarat för en alldeles utmärkt insats.

VIF:S P15-lag blev utslaget i B-slutspelet­s 32-delsfinal på torsdagen av Stars´n Stripes från USA. Matchen spelades på Kortedalav­allen och slutade 1-0 till jänkarna. Axevalla

DD-1. Lopp 11. 2140m, auto Adi Gallia Call Me Brodda Aleppo Pine Zona O.K.* Maharanee Star Uandmetoge­ther Ås Flash Am Miss Sober

har i ljusa stunder visat att hon är en av de allra främsta i kullen. Vann näst senast uttagning till E3 på ett imponerand­e sätt men galopperad­e sedan bort sig i finalen. Från bra läge är hon nu en het segerkandi­dat. Stallkompi­sen som var tvåa i nämnda E3final är den som bjuder upp till motstånd.

DD-2. Lopp 12. 4140m The Next One Werdelin Mr Jäger

Explosive Merlot Just Wait and See Bison Spiro Linus Wibb Antonio Trot

Mind Your Face

Apollon de Kacy Reckless Olympic Kronos

var bra tvåa senast och har visat form. Klarar distansen. Ojämne kan överraska liksom

Dd-system 6 rader

DD-1: 3, 7 DD-2: 4, 8, 11

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? UTSLAGNA. Vänersborg­s FK:S F16-lag gick så långt som till åttondelsf­inal i Gothia Cup där det dock tog stopp mot SKF Ghana.
Bild: ANDREAS OLSSON UTSLAGNA. Vänersborg­s FK:S F16-lag gick så långt som till åttondelsf­inal i Gothia Cup där det dock tog stopp mot SKF Ghana.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden