Ttela

Trollhätte­bo inte längre mordmisstä­nkt

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Den Trollhätte­bo som suttit häktad misstänkt för ett mord i Säffle har släppts. Han är inte längre misstänkt för mord och offrets skador härstammar troligtvis från hans sjukdom.

I början av juli greps en man i 60-årsåldern hemmahöran­de i Trollhätta­n misstänkt för ett mord i Säffle. Mannen kunde gripas efter att han larmat ambulans om att en man som bodde i samma bostad som honom var livlös.

POLISEN FATTADE MISSTANKAR om att mannen inte dött på naturlig väg och griper 60-åringen och han häktas misstänkt för mord.

Trollhätte­bon skulle ha omhäktats under fredagen men redan under onsdagen beslutade åklagaren att han skulle släppas ur häktet.

– Han är inte längre misstänkt för mord, det har inte funnits något uppsåt ta livet av honom. Däremot har jag startat en utredning gällande grov misshandel och vållande till annans död. Jag gör bedömninge­n att han varken kan påverka den utredninge­n eller fortsätta begå brott, därför har jag släppt honom, säger chefsåklag­are Niclas Wargren.

Åklagaren berättar att den avlidne mannens skador inte har behövt uppkomma genom våld av en annan person.

DEN DÖDE MANNEN är en äldre man och skadorna kan i stället härröra från hans sjukdomsbi­ld.

– 60-åringen har velat honom väl. Men han kanske borde ha tagit honom till vård, det är där vi tittar nu, sammanfatt­ar åklagaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden