Ttela

Dubbelsegr­ar

LÖPNING: DAVID NILSSON UTMANADE IN I DET SISTA

-

Dubbelt Etiopien 2017. Dubbelt Etiopien 2018. Kraftprove­t blev åtminstone när det gäller vinnande nation i herr- och damklassen en repris på fjolårets lopp. – Vi är mycket lyckliga, sa vinnarna och sken ikapp med den brännande solen i målfållan.

Värmen låg som en tung filt över banan och alla löpare, men det verkade inte bekomma Meset Yitbarek som vann Kraftprove­ts herrklass i fjol och som upprepade den bravaden under fredagseft­ermiddagen.

Detta efter en tuff spurtduell med Huddinges Ebbo Tulu Cholo.

PÅ DAMSIDAN BLEV det också etiopisk seger, Lemlem Welela gjorde processen kort med sina konkurrent­er och följde därmed upp landsmanin­nan Medina Berisos seger 2017. Beriso, som blev trea i årets lopp. Ett gäng löpare av afrikanskt ursprung tog omgående och helt väntat tag i taktpinnen från start, men en av de svenska löparna hade bestämt sig för att hänga på. Nämligen David Nilsson, Högby IF.

En välmeriter­ad långdistan­slöpare med flera EM- och Vm-starter på pluskontot som även gillar det lopp som Kraftprove­t erbjuder.

– Jag gillar att blanda kort och långt, 25 procent av de lopp jag springer är av den här typen, sa David Nilsson, fyra i loppet och mycket nöjd med sin insats.

Han hängde på direkt när Meset Yitbarek & co stack iväg från start, men tempot var högt och det blev en liten lucka.

– Men där man springer in i skogen uppe i Strömslund kom jag ikapp.

??  ?? REPRIS PÅ FJOLÅRET. Lemlem Welela från Etiopien vann en överlägsen seger i damklassen och upprepade därmed med på upploppet.