Ttela

För Etiopien

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

David Nilsson och fem till i samlad tropp, men längst ner i Gamle Dal tvingades han släppa lite i varje uppförsbac­ke.

– Jag bestämde mig för att göra mitt eget lopp, men så plötsligt började jag närma mig klungan igen och var bara 5-10 meter bakom.

Och hoppet om en rejält framskjute­n placering infann sig,

David Nilsson var nära, men i mål ändå 16 sekunder efter tätduon och 13 efter trean Abraham Adhanom, Eskilstuna IF.

– Jag tycker själv att jag lade upp loppet på ett smart sätt med vetskapen att jag är bra i skogen och bra utför.

BÄST LOKALT LYCKADES Andreas Åhwall, nia, och Peter Gross, tolva, båda från Trollhätta­n men tävlande för Hässelby SK respektive Strömstads LK.

– De gick hårt från start och jag Damer, 11 600 m hamnade lite i ingenmansl­and, men så småningom jag fick en löpare i hasorna och kände pressen bakifrån och det var bra. Ett okej lopp, men inte mer, betygsatte Åhwall sin insats.

– Jag är nöjd efter omständigh­eterna, det har ju inte spruttat i benen direkt och har varit mycket upp och ner den här säsongen. Men nu äntligen har jag inget ont i hälsenan efter en lång skadeperio­d och jag är sugen på att komma tillbaka där jag en gång var, sa en ganska nöjd Peter Gross.

I DAMKLASSEN VAR det norskt på andraplats­en och etiopiskt på tredje, på fjärde hittar vi bästa svenska i Jenny Johannesso­n, Mullsjö SOK, men bördig från Vargön.

Lisa Ring, Nocout, vann Slussprove­t och blev sexa i Kraftprove­t.

 ?? Bilder: ANDREAS OLSSON ?? landsmanin­nan Medina Berisos seger från i fjol. Kranskulla­n Malin Kristianss­on hade all möda i världen att hänga
Bilder: ANDREAS OLSSON landsmanin­nan Medina Berisos seger från i fjol. Kranskulla­n Malin Kristianss­on hade all möda i världen att hänga

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden