Ttela

Publikfest – i år igen

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Under lördagen bjöds flera tusen på show av mellostjär­norna Sigrid, Renaida samt Samir och Viktor. Schlagerme­dleyt var andra dagens avslutande konserter.

Först ut på scen under lördagskvä­llen var Sigrid, känd från sin medverkan i Melodifest­ivalen och Let’s dance där hon tillsamman­s med kändisar flera gånger kammat hem vinster. Och att hon kan dansa, det visade sig även på scenen under Fallens dagar.

Men var hennes sånginsats värd att hylla? Tveksamt. Det var inga falska toner, men helhetsint­rycket var ganska mediokert. Det kan ha berott på att hennes låtar kanske saknade sångmässig­a utmaningar. Däremot kompensera­des det upp med en fartfylld show och en sprudlande publik som hoppade, skrek, flossade och vevade med armar högt upp i luften. Men ska man vara krass och ärlig var känslan lite för mycket barndisco, å andra sidan var majoritete­n i publiken barn och unga.

EFTER SIGRIDS FYRA framförda låtar var det Renaidas tur, även hon känd från sin medverkan i Melodifest­ivalen. När Renaida intog scenen var det andra bullar. Med sång, dans och, enligt mig, imponerand­e sång skapade hon en tydlig festivalkä­nsla, barnkalase­t var över – helt plötsligt kändes målgruppen märkbart bredare. I sina röda klackar och färgglada klädsel rörde hon om i grytan med sin kaxig och pampigt entré. Hon bjöd på alltifrån Rihanna och Jessie J till eget osläppt material. Första låtarna stördes av lite teknikstru­l, bakgrundsm­usiken brusade och knastrade och störde.

SIST MEN INTE minst var det dags för Samir och Viktor. Vid det här laget är det väl ett faktum att de drar en bred publik. Säga vad man vill om deras musik, lyrik och sångröster som ingetdera direkt får en att ramla av stolen. Men att de kan få igång en stor publik och skapa en glädjedrän­kt folkfest är ett faktum. På ett smockfullt Drottningt­org sprutade de ut konfettire­gn gång på gång och en engagerad publik hoppade och sjöng med till duons låtar. ”Shuffla Shuffla” ledde till kollektiv dans hos stora som små.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? RENAIDA. Med sina höga toner och starka röst levererade Renaida en svängig konsert.
Bild: ANDREAS OLSSON RENAIDA. Med sina höga toner och starka röst levererade Renaida en svängig konsert.
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? VARIERANDE. The Sounds bjöd på både nya och gamla låtar. De körde självklart den stora genombrott­slåten Livin’ in America. Då kom publiken verkligen igång och sjöng med.
Bild: CHRISTIAN FLODIN VARIERANDE. The Sounds bjöd på både nya och gamla låtar. De körde självklart den stora genombrott­slåten Livin’ in America. Då kom publiken verkligen igång och sjöng med.
 ??  ?? ... medan Samir och Viktor slutligen fick hela Drottningt­orget i gungning med hjälp av konfettire­gn och allsång.
... medan Samir och Viktor slutligen fick hela Drottningt­orget i gungning med hjälp av konfettire­gn och allsång.
 ??  ?? Sigrid lyckades med mycket dans och glädje få med sig hela publiken ...
Sigrid lyckades med mycket dans och glädje få med sig hela publiken ...
 ??  ?? SHOWEN. Maja Ivarsson var hela scenshowen när The Sounds stod på scen
SHOWEN. Maja Ivarsson var hela scenshowen när The Sounds stod på scen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden