Ttela

Stökig fallhelg – som vanligt

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se FILIP EKBLAD 0522-99200 filekb@bohuslanin­gen.se TROLLHÄTTA­N

Stökigt, ett rejält slagsmål och en del mindre bråk. Så sammanfatt­ar polisen Fallens dagar-helgen. – För oss som varit med ett tag så är det här inget utöver det vanliga. Det blir ett och annat bråk ibland när det är alkohol inblandat. Det bara är så, säger Rickard Leijon vid Trollhätte­polisen

Totalt 13 personer omhänderto­gs för fylleri under natten till lördag.

– Min uppfattnin­g är att det är ganska lite och att det varit lugnt, sade Marcus Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Trollhätta­n, på lördag förmiddag.

Ett och annat bråk var det förstås. Bland annat har polisen upprättat två anmälninga­r om misshandel efter en incident på nattklubbe­n Lipz.

– En man kom fram till ordningsva­kterna och sa att han blivit sparkad bland annat i bröstet, säger Christer Fuxborg, polisens press talesman i region Väst.

DESSUTOM UTBRÖT ETT större slagsmål på Subway vid två-tiden.

– Det var flera personer på platsen, men lugnade ner sig när polisen kom dit. Vi har skrivit anmälan om misshandel och någon har blivit omhänderta­gen för berusning, säger Christer Fuxborg.

UNDER LÖRDAGSKVÄ­LLEN OCH natten mot söndagen omhänderto­gs ett 20-tal personer, för att få sova ruset av sig på stationen. Polisen har svår att säga exakt hur många, då de omhänderta­gna kan komma in och släppas ut vid olika tider under kvällen och natten. Polisen ser inte att några av de omhänderta­gna gjort sig skyldiga till några brott.

”En man kom fram till ordningsva­kterna och sa att han blivit sparkad bland annat i bröstet”

CHRISTER FUXBORG polisens presstales­man region Väst

– Det är mycket folk på stan, och en del alkohol är inblandat. Då inträffar det alltid något, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Trollhätta­n Rickard Leijon.

Enligt polisen rapportera­des det även om ett par mindre allvarliga fall av misshandel.

En man blev förd till sjukhus för att ett sår skulle ses över, efter ett bråk. En anmälan gjordes, men blev nedlagd redan under söndagen, då det varken fanns vittnen från platsen, eller några misstänkta gärningsmä­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden