Ttela

Folkfesten ett faktum

- CAROLINE LUNDGREN 0520-42 26 00 caroline.lundgren@ttela.se HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlström@ttela.se

Såpbubblor, fotboll och självklart langos. Det var full aktivitet i centrum under Fallens dagar – och som vanligt många besökare.

Vid 10-tiden på lördagsför­middagen hade IFK Trollhätta­n redan påbörjat sin streetfotb­ollsturner­ing på Drottningt­orget. Några av spelarna värmde upp med en match innan själva lagspelen drar igång.

– Det känns kul att spela och umgås med de andra som är med, berättar Faisa Ahmed.

Det är första gången hon är med i streetfotb­ollsturner­ingen som arrangeras varje år under Fallens dagar. Patricia Daoud, en av de ansvariga bakom arrangeman­get, berättar att ungdomarna ansvarar för att plocka ihop sina lag – men de ska vara mixade, annars blir det poängavdra­g.

– I år har vi faktiskt två lag där majoritete­n är tjejer, vilket är jätterolig­t att se, säger hon.

MEDAN LÖRDAGEN VAR varm med strålande sol hela dagen så var söndagen mer molnig och bjöd faktiskt även på några mer kyliga vindar, vilket några av besökarna säkert tyckte var behagligt.

Aktivitete­rna pågick även under söndagen, även om det var lite lugnare ute på stan. Men en som inte tog det så lugnt var sexårige August Björkenfor­s. Han provade den mekaniska tjuren och höll ut på dess rygg i hela tre minuter.

– Han är en liten akrobat, säger Emanuel Georgsson.

En vanlig syn på årets festival var ansiktsmål­ningarna och kanske specifikt fjärilsmål­ningarna.

PENTTI KORPELA ÄR veteran i biodlarsam­manhang; för 33 år sedan fick han sitt första bisamhälle. I år gjorde han comeback i Fallens dagar-sammanhang, efter en paus på 20 år. Men i år sålde han sina honungspro­dukter igen och informerad­e om bin.

– Det har varit mycket folk hela helgen. Det är många barn som kommer förbi och berättar att de aldrig sett bin förut, berättar han och visar upp sitt ”minibisamh­älle”.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? DAGSFEST. Måns Tamnhed, Victor Berg, Cecilia Kreivi, Edvin Jansson och Ludvig Åberg hade placerat sig i solen under Butler’s dagsfest.
Bild: CHRISTIAN FLODIN DAGSFEST. Måns Tamnhed, Victor Berg, Cecilia Kreivi, Edvin Jansson och Ludvig Åberg hade placerat sig i solen under Butler’s dagsfest.
 ?? Bild: HANNA DAHLSTRÖM ?? GLAD. Ett av alla barn som åkte karusell i helgen var Mashaal Hirani, här tillsamman­s med mamma Madeeha Merchant.
Bild: HANNA DAHLSTRÖM GLAD. Ett av alla barn som åkte karusell i helgen var Mashaal Hirani, här tillsamman­s med mamma Madeeha Merchant.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden