Ttela

Guidad löprunda runt slussarna

- TROLLHÄTTA­N DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Den som vill kombinera löpning och Trollhätte­historia kan hänga med Janne Aronsson på löprunda runt slussarna.

Att löpning och lokalhisto­ria är en bra kombinatio­n, det tycker tidigare historielä­raren Janne Aronsson.

– Jag har genom åren haft flera löpgrupper. När vi har sprungit runt har jag berättat om områdets historia. Det är perfekt att springa och samtidigt berätta om platsernas historia. Det finns någon gammal mur på ett ställe och något annat någon annanstans som har en historia, berättar han.

DETTA GJORDE ATT Janne fick en idé att i samarbete med visit Trollhätta­n/vänersborg arrangera kombinerad­e löpturer med guidning av slussområd­et i Trollhätta­n.

– Det finns mycket historia på ett litet ställe. Vi har slussarna, Olidan och mycket mer, det är en perfekt att springa och lära sig mer om de här platserna. Man kan också ta sig runt på ett annat sätt än när man är ute och går, säger Janne Aronsson engagerat.

DU BEHÖVER HELLER inte vara någon storlöpare för att hänga på.

– Du ska klara av att springa fem till sex kilometer. Men vi joggar i ganska lugnt tempo och det är många stopp längs vägen.

Två guidade löprundor är redan inplanerad­e och de går av stapeln 1 augusti och 22 augusti. Men Janne Aronsson utesluter inte att det blir fler om intresset finns. Han har också planer på att sprida sin idé till andra platser.

– Jag har planer på att göra något liknande i Vänersborg och på Hunneberg och Halleberg.

 ??  ?? HISTORISKT. En av de gamla slussleder­na i Trollhätta­n.
HISTORISKT. En av de gamla slussleder­na i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden