Ttela

Alva höll undan till etappvinst

-

Ibland är det svårt att värdera den egna insatsen. Fråga Tsoktjejen Alva Björk - hon vet. Alva blev ensam om att ta en etappseger av de lokala löparna i O-ringenprem­iären.

Alva Björk, TSOK:S unga Ol-löfte, tävlar i D13-klassen och gjorde det med bravur under den första etappen.

Fast själv var hon tveksam efter målgången.

– Va, leder jag? Det var överraskan­de … Jag hade ju problem med första och fjärde kontrollen, men resten gick ganska bra. Helt okej faktiskt, sa Alva.

Måltiden 32.26 stod sig länge och väl för tidigt startande Alva. Ja, så pass länge att 158 konkurrent­er hann ta sig i mål utan att nå hennes tid. Tvåan Emma Zettervall, Karlskrona SOK var hela 46 sekunder efter.

Tommy Andersson, Vänersborg­s SK, tillhör alltid de löpare som siktar in sig på en topp 10-plats när han springer i O-ringen.

Så ock den här gången i klassen H45-2.

allt annat än

MEN STARTEN BLEV godkänd.

– Nej, det här var inte bra, jag hade jättesvårt att läsa in mig. De ritar kartorna på ett lite annat sätt här uppe än vad vi är vana vid, lite grövre, och jag behövde nog den här etappen för att lära mig, menade Tommy och fick medhåll av klubbkamra­ten Jenny Nyman, även hon ständig aspirant på en placering högt upp i resultatli­stan i sin klass (D45):

– I dag var det tufft och jag hade också problem med kartan. Men jag hoppas att det ska gå bättre i de återståend­e etapperna.

STEFAN HORNEBRANT, TSOK, såg omåttligt stolt ut när han stämplat ut efter första dagens värv.

– Det här är mitt 31:a O-ringen och den 151:a etappen. På torsdag får jag kliva upp på scenen och ta emot en jubileumsm­edalj för 30 genomförda O-ringen.

Hornebrant gjorde sitt första femdagars 1978 i Axvall och är även känd som en hängiven skidåkare.

ANN-CHARLOTTE SOLVANG, OK Skogsvarga­rna, startade tidigt och sken som den sol som dagen till ära höll sig gömd bakom regntunga moln.

– Jättekul det här och vilken härlig terräng, konstatera­de Anncharlot­te, som började med orienterin­g för tre år sedan och nu har inlett sitt tredje O-ringen.

– Jag hade lite problem med tvåan, men i övrigt har det flytit på bra.

Ann-charlotte Solvang springer i D50-klassen och placerade sig som nummer 104 inlednings­dagen.

HENNES NÅGOT ÄLDRE klubbkompi­s, Kent Fredriksso­n, fick en kanonstart i H75 Kort och blev delad femma i klassen.

– Jag kände mig inte riktigt bra i morse, så jag bestämde mig för att ta det lilla lugna och därför missade jag ingenting. Det var en smart taktik, konstatera­de Kent belåtet.

Nämnas bör att också Karleric Fransson, TSOK:S veteran, blev etta i H90 - som ensam startande i klassen. Fotnot: Resultaten från första etappen hittar du på ttela.se.

 ?? Bilder: TONI ANDERSSON ?? SEGERLEEND­E. Självklart var hon glad, Tsok-tjejen Alva Björk, när hon av TTELA:S reporter fick veta att hon ledde D13-klassen. Men tidigt startande Alva hade inte räknat med att det skulle hålla hela vägen till etappseger.
Bilder: TONI ANDERSSON SEGERLEEND­E. Självklart var hon glad, Tsok-tjejen Alva Björk, när hon av TTELA:S reporter fick veta att hon ledde D13-klassen. Men tidigt startande Alva hade inte räknat med att det skulle hålla hela vägen till etappseger.
 ??  ?? SOLIGA SOLVANG. OK Skogsvargh­arnas Ann-charlotte Solvang var ett enda, soligt leende efter målgången i D50-klassen.
SOLIGA SOLVANG. OK Skogsvargh­arnas Ann-charlotte Solvang var ett enda, soligt leende efter målgången i D50-klassen.
 ??  ?? JUBILAR. Stefan Hornebrant, TSOK, kommer att få medalj på torsdag för 30 genomförda O-ringen.
JUBILAR. Stefan Hornebrant, TSOK, kommer att få medalj på torsdag för 30 genomförda O-ringen.
 ??  ?? FAMILJEFES­T. Jonas Gustafsson med barnen Oskar och Olivia trivdes under den första etappen.
FAMILJEFES­T. Jonas Gustafsson med barnen Oskar och Olivia trivdes under den första etappen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden