Ttela

Historisk seger för Molinari

- CARL GÖRANSSON/TT

Tiger Woods var i ensam ledning ett tag, Alex Norén hade chansen men tog den inte. Till slut var Francesco Molinari starkast och tog en historisk italiensk seger i det sanslösa avslutning­sdramat.

Dramat som utspelade sig på Carnoustie på söndagen lär inte bli bortglömt i första taget. Eftermidda­gen bjöd på tuffa vindar, och när den amerikansk­a topptrion – Jordan Spieth, Xander Schauffele och Kevin Kisner – började darra tidigt under rundan var det plötsligt enormt öppet om segern.

Tiger Woods hade länge huvudrolle­n. När legendaren hade spelat tio hål – två birdies och åtta par – var han i ensam ledning på sju under par. De stora åskådarmas­sorna som följde Woods verkade knappt tro sina ögon och försökte bära fram amerikanen till det som kunde bli hans 15:e majortitel .

Men väl i ledning började även Woods vackla och lämnade hål 11 med en dubbelboge­y. På nästa hål kom en bogey och därefter fick Woods jaga utan att komma ikapp.

DET KÄNDES SOM att vad som helst kunde hända och att det var rekordmång­a spelare som hade chansen.

Brittiska stjärnduon Justin Rose och Rory Mcilroy satte ribban när de båda låg sex under par efter att ha spelat klart.

Det räckte ändå inte hela vägen fram. Francesco Molinari gick tillsamman­s med Tiger Woods och levererade en prickfri runda i de tuffa förhålland­ena. Den formstarke italienare­n gjorde inte en enda bogey på hela dagen och när han på 18:e hålet satte sin andra birdie slutade han dagen på 69 slag och totalt –8. Alex Norén då? Svensken fastnade i en fairwaybun­ker på femman, behövde två slag på sig för att ta sig därifrån och gjorde en dubbelboge­y. Men Norén kämpade sig tillbaka och hade för ett ögonblick bara två slag upp till ledningen.

– Hade jag fått i birdien på tolvan kände jag att jag hade chansen att ta min första major. Då låg väl ledarna på sex–sju under, jag var på fyra och hade en bra chans för fem.

Men Norén missade läget på tolvan och gjorde en svag bogey på hålet därpå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden