Ttela

Överlevare: ”M

-

De senaste dagarna har flera överlevand­e från terrorn på Utøya blivit dödshotade på nätet. – Det bästa sättet måste vara att möta hatet med kärlek, säger en av dem på minnescere­monin.

I går var det sju år sedan Anders Behring Breiviks terrordåd och överlevand­e samlades med sörjande på Utøya för en minnescere­moni. Då Breivik gick till brutal attack på ön pågick ett sommarläge­r för Arbeiderne­s Ungdomsfyl­king (AUF) som är ungdomsför­bundet till Arbeiderpa­rtiet (AP).

– Varje ny ungdom som får uppleva Utøya, varje ungdom som engagerar sig i någonting de brinner för – det gör terroriste­n stadigt lite mindre och mindre, säger Mats Kvaløy-bjørbekk som överlevde, och nu har talat på minnessamm­ankomsten.

Under de senaste dagarna har flera av de överlevand­e blivit dödshotade på nätet.

–DET BÄSTA SÄTTET måste vara att bevara minnet av dem vi förlorat. Det bästa sättet måste vara att möta hatet med kärlek. Det bästa sättet måste vara att vidarebefo­rdra deras goda gärningar, framhåller Kvaløybjør­bekk.

Ap-ledaren Jonas Gahr Støre tackar ungdomsför­bundet för att AUF klarar målsättnin­gen att minnas med värdighet och samtidigt fortsätta kämpa mot fördomar och misstänkli­ggörande.

– 22 juli är en dag att minnas,

 ??  ?? MINNESMÄRK­E. På sjuårsdage­n av Anders Behring Breiviks terrordåd, avtäcktes personer som miste livet.
MINNESMÄRK­E. På sjuårsdage­n av Anders Behring Breiviks terrordåd, avtäcktes personer som miste livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden