Ttela

VFK P15 klart för A-slutspel

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK:S P15-lag gick igenom sin grupp på Dana Cup obesegrad samt utan att släppa in ett enda mål. Nu väntar A-slutspel. – Det ska till ett riktigt bra lag för att vi ska förlora, säger Markus Fors.

Förra veckan genomförde­s årets upplaga av Gothia Cup, den här veckan är det i stället Dana Cup som ungdomsfot­bollsfanat­ikernas blickar riktas mot. Turneringe­n spelas i den danska staden Hjörring och är en av världens största i sitt slag.

Ttela-området represente­ras av två lag, som båda är pojklag, P15 och P17, från Vänersborg­s FK.

För det yngre av de två lagen har turneringe­n hittills gått precis så bra som den kan gå. En förkrossan­de 8-0-seger i öppningsma­tchen mot norska Skudenes följdes upp av 4-0-vinst mot danska Lundergård samt 2-0 mot norska Örn Horten i gruppspels­fasens avslutning­smatch. Därmed var gruppseger­n ett faktum för laget.

Noterbart är att VFK gick igenom gruppen med den imponerand­e målskillna­den 14-0.

– Vi har mött bra motstånd, men ändå tagit klara segrar eftersom vi har spelat en bra fotboll framåt och hållit ihop väldigt bra bakåt, säger lagets tränare Markus Fors, vars lag nu får spela 32-delsfinal mot norska Öyestad vid lunchtid på torsdag.

– Det blir spännande. Det är 64 lag i A-slutspelet och vi har inte mött något av de andra lagen tidigare. Har man otur får man möta ett riktigt bra lag tidigt i slutspelet, konstatera­r Fors, som har identifier­at de två faktorer som måste spela in för att VFK ska ta sig långt.

– Det gäller att ha lite flyt med lottningen och att ha skicklighe­t nog att besegra det motstånd man lottas mot. Men vi vet att det kommer att krävas ett riktigt bra lag för att vi ska förlora.

Lika lyckosamt var inte gruppspele­t för det andra Vfk-laget. Efter premiärvin­sten med 2-1 mot kosovanska Australia KF såg det ljust ut, men hoppet om A-slutspel släcktes i och med förluster mot norska Staal Jörpeland (0-2) och Raumnes & Årnes (1-2) från samma land. Nu väntar i stället B-slutspel där det blir tyskt motstånd i den första slutspelso­mgången.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VFK:S P15-lag är obesegrat i sin serie och har tagit med sig samma positiva vana till Dana Cup.
Bild: PRIVAT VFK:S P15-lag är obesegrat i sin serie och har tagit med sig samma positiva vana till Dana Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden