Ttela

Östersund blir av med sin lagkapten

- TT

Östersund FK:S lagkapten Brwa Nouri lämnar klubben och ska spela för Bali United i Indonesien. – Det har gått enormt snabbt. Det är bara fyra dagar sedan som jag fick förslaget och i kväll lyfter jag från Arlanda, sade Nouri i går.

Lagkamrate­rna fick beskedet under morgonsaml­ingen. Ett känslomäss­igt ögonblick för 31-årige Nouri som under sina fyra och ett halvt år i klubben fått vara med om en fantastisk resa upp i allsvenska­n och ut i Europa med spel i Europa League som bland annat innebar en seger mot Arsenal borta.

– Det är jättesvårt att plocka fram det allra bästa. Jag lämnar med så enormt många fina minnen. Det känns nästan orättvist att försöka beskriva hur mycket man har utvecklats både som fotbollssp­elare och på det personliga planet, säger Nouri till osdsport.se.

BRWA NOURI KOM till Sverige som ettåring och har spelat i svenska ungdomslan­dslag men också för Iraks seniorland­slag. Han hade sex månader kvar på sitt kontrakt med Östersund.

– De som känner mig vet att mina favoritlän­der ligger i Sydostasie­n. När jag åker på semester är det dit jag vill åka. Jag gillar sättet de tänker på och sättet de lever. Jag brukar säga att ”här skulle jag vilja bo och spela fotboll.” Rent geografisk­t, socialt och ekonomiskt så var det något som inte gick att säga nej till.

SÄGA NEJ KUNDE inte heller Östersund och klubbens ordförande Daniel Kindberg:

– Vi fick ett förslag som vi inte kunde tacka nej till. Vi ser fram emot att följa Brwa i sitt nya äventyr och önskar honom all lycka. Han kommer alltid att vara en stor del av klubben och klubbens utveckling.

Kontraktet med Bali United är på två och ett halvt år.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON ?? BRWA NOURI.
Bild: CHRISTINE OLSSON BRWA NOURI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden