Ttela

...men Malmö FF får tillbaka Molins

- TT

En av sommarens tyngsta allsvenska värvningar är klar: Guillermo Molins återvänder till Malmö FF.

Malmö FF förstärker truppen inför den allsvenska hösten och jakten på en Champions League-plats. Molins, senast i grekiska Panathinai­kos, har skrivit på ett kontrakt till 2021.

”Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen. Jag känner supportrar­na och de känner mig. De vet vad de kommer att få. Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen och spela. Det är faktiskt inte många känslor som slår det”, säger den 29-årige anfallaren till MFF:S hemsida.

”Guillermo Molins är en skicklig målskytt, samtidigt som han har utvecklat en styrka i kroppen och fått mycket rutin med åren. Hans erfarenhet­er av internatio­nell fotboll kommer att hjälpa oss”, säger sportchefe­n Daniel Andersson.

Molins är en av 2000-talets största Mff-spelare. Han har gjort 54 mål på 212 matcher och vunnit fyra Sm-guld, det senaste 2016.

Men comebacken i Mff-tröjan ser ut att dröja lite. Klubben skriver på hemsidan att Molins spelat med en skada under våren och ”kommer att vara i full träning med laget inom några veckor”.

”Vi måste ha tålamod i arbetet med att bygga upp hans fysiska status. När han väl börjar spela ska han kunna visa sin kapacitet”, säger Daniel Andersson.

 ?? Bild: BJÖRN LINDGREN ?? NÄR DET BEGAV SIG. Guillermo Molins i Malmö Ff-tröjan 2016.
Bild: BJÖRN LINDGREN NÄR DET BEGAV SIG. Guillermo Molins i Malmö Ff-tröjan 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden