Ttela

Pa – och pengar

- MARIE CARLSSON/TT

dersson omsätter omkring 110 miljoner, är det betydande summor för att kunna fortsätta utveckla klubben.

– Sen är ansvaret att driva klubben långsiktig­t, det finns de som lyckats i Europa och ändå fått det tufft ekonomiskt senare. Som jag ser det är det grädde på moset för att kunna utveckla föreningen.

AVANCEMANG TILL Europa League höjer också värdet på spelarna, som i sin tur kan generera ännu mer pengar till klubben.

– Det blir en annan plattform för våra spelare att bli sedda, vi höjer statusen på klubben och då följer det med att spelarna blir mer attraktiva.

Djurgården inleder hemma mot Mariupol i lagets första Europamatc­h på tio år – och tränaren Özcan Melkemiche­ls första någonsin.

– Vi har sett fram emot det här, det var vår målsättnin­g hela förra året, säger Melkemiche­l. Hur tänker du som tränare – kan * Andra kvalomgång­en: första mötet 26 juli, retur 2 augusti Leipzig–häcken Djurgården–mariupol Nordsjaell­and–aik

* Den tredje kvalomgång­en spelas den 9 och 16 augusti. Svensklage­ns motstånd om man når dit: Djurgården–ventspils/bordeaux Häcken–craiova Aik–partizan Belgrad/trakai

* Om Malmö FF åker ut mot rumänska Cluj i kvalet till Champions League ställs man i stället mot Sutjeska eller Alasjkert i den tredje rundan i Europa League-kvalet.

– Ja det tycker jag. När man har en stark trupp som vi tycker jag det. Nu kommer Niklas (Bärkroth) in också så då kanske vi kan använda honom i allsvenska­n (Bärkroth blev klar för sent för att spela i Europa League-kvalet) och vila någon som spelar i Europa.

EN I DJURGÅRDEN som har erfarenhet från Europaspel är nyförvärve­t Erik Johansson som spelat Champions League med både Malmö FF och FC Köpenhamn.

– Det är väl alltid bra att kunna komma med erfarenhet som kan hjälpa yngre spelare. Jag tycker att vi har en trupp som är hungrig, man ser att folk vill spela den här matchen, det är väldigt bra fart på träningarn­a, säger mittbacken och fortsätter:

– Det gäller att gå ut med en glädje, det är speciellt att spela i Europa och något man verkligen ska värna om.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T ?? League-kvalmötet med Mariupol.
Bild: STINA STJERNKVIS­T League-kvalmötet med Mariupol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden