Ttela

När ska vi börja angripa orsaken?

-

Hörde en granne som klagade på att grannen kissade i toaletten så det skvalade. Men var är den egentliga orsaken? Enligt mitt sätt att se det hela så är ju husen felbyggda när sådana irritation­er uppstår. Men jag tror att folk överlag tycker att det är så svåröverko­mliga lösningar så man vågar inte tänka tanken ens.

Och så är det väl med mycket här i livet, vi tänker en enkel lösning istället för att fundera på orsaken. Om vi går till trafiken så ser vi ju mängder med lastbilar av olika slag på våra vägar, samtidigt som det byggs stora lagerbyggn­ader långt från tänkbar järnväg, med resultatet att det blir värre att bygga om transporte­r till järnväg. Och då blir det lätt att tycka att vi inte kan dra järnvägen till lagren, utan det blir ändå bil mellan järnvägen och lagren.

Vi har ju hört oss till leda nu om hur mycket man lärt sig om branden 2014. Och man vill fortfarand­e påstå att beslutsväg­arna är betydligt snabbare än tidigare. Till saken hör väl att elden är snabbare. Hade det brunnit i byxbaken hos beslutsfat­tarna, då hade de nog fattat ännu snabbare beslut. Det gick snabbare än jag tänkte sa pojken när han sket i byxan.

Så nästa gång vi klagar kanske vi först ska tänka tanken, ”varför blir det så här”. Och inte bara lita på att någon annan tänker åt oss.

Rune Jakobsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden