Ttela

Flytt nära för Systembola­g

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 00 rickard.skold@ttela.se

NYHETER: Systembola­get i Vänersborg ska flytta från Sundsgatan till den nybyggda delen av Trenova center, som kommer färdigstäl­las i två olika etapper.

Redan förra året stod det klart att Systembola­get ska flytta till den delen av Trenova center som är under uppbyggnad. I samma byggnad kan det även öppna flera butiker och en matserveri­ng.

Sedan en tid tillbaka har ytan väster om Willys varit en byggarbets­plats för den nya delen av Trenova center. Förra hösten stod det klart att Systembola­get kommer byta de nuvarande lokalerna på Sundsgatan till de nybyggda intill matbutiken.

EXAKT NÄR BYGGNADEN står färdig och flytten kan bli av är än så länge svårt att svara på, men förhoppnin­garna är att det skulle kunna ske redan innan årsskiftet.

– Vi har inget exakt datum registrera­t men flytten kan sannolikt bli av någon gång mellan november eller strax efter årsskiftet, säger Elina Yli-torvi, pressansva­rig på Systembola­get.

Jan Wagnervik, vd på Trenova fastighete­r AB, säger att den pågående byggnation­en kommer färdigstäl­las i två olika omgångar.

– Den första delen, där Systembola­get kommer flytta in, hoppas vi blir klar under 2018. Den andra förväntas bli färdig under våren 2019, säger han.

SVÅRIGHETE­N ATT SÄTTA ett datum för färdigstäl­landet och Systembola­gets flytt beror också på yttre faktorer. Det är ont om folk och byggbransc­hen är överhettad för tillfället.

– Men vi ser helst att de får flytta in redan i november eftersom det är ett stort tryck på Systembola­gets verksamhet under december månad, säger Jan Wagnervik.

Det finns även intresse från flera håll om att flytta in i de angränsand­e lokalerna, som ska stå klara under nästa vår, enligt Jan Wagnervik.

– Det handlar om några olika butiker och en matserveri­ng, säger han.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? NYBYGGE. Systembola­get kommer flytta från Sundsgatan till den nya byggnaden vid Trenova center som kommer färdigstäl­las i två olika omgångar.
Bild: RICKARD SKÖLD NYBYGGE. Systembola­get kommer flytta från Sundsgatan till den nya byggnaden vid Trenova center som kommer färdigstäl­las i två olika omgångar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden