Ttela

ARN: Så mycket var den skymda sikten värd

- LENA STRÖMBERG lena.stromberg@gp.se

Den som fixar sittplatsb­iljetter till en fotbollsma­tch via en mellanhand kan råka illa ut och inte bli fullt ersatt. Det visar ett utslag i Allmänna reklamatio­nsnämnden.

Göteborgar­en hade köpt biljetter till en fotbollsma­tch till ett sällskap för sammanlagt 18 700 kronor från Ticket2 i Stockholm. Anmälaren krävde efteråt att bli ersatt med 60 procent av biljettkos­tnaden, 11 110 kronor. Detta eftersom de fem personerna blivit garanterad­e platser utan skymd sikt, ”men när sällskapet kom in på arenan såg de inte hela planen”.

ANMÄLAREN SKRIVER ATT de var i kontakt med företaget före bokningen för att försäkra sig om fri sikt och att sällskapet anser att eftersom företaget garanterat fri sikt har det också tagit på sig fullt ansvar för riktighete­n i detta.

Ticket2 har motsatt sig kravet på en återbetaln­ing på 11 110 kronor. Argumentat­ionen bygger på att företagets syfte är att agera mellanhand mellan ”biljettköp­ande kund och säljande företaget”, det vill säga är en förmedling­stjänst, där kunder kan köpa och sälja biljetter. Företaget ingår inga avtal om att köpa eller sälja biljetter.

Men företaget skriver också: ”Biljetter var menade att ha fri sikt över planen, och efter att ha pratat med både köpare och säljare kom företaget fram till att så inte var fallet.” Att företaget försäkrat kunden om fri sikt ”beror på att säljaren av misstag listat biljettern­a utan att registrera ’skymd sikt’”. Företaget hade därför inte möjlighet att informera köparen om detta.

TICKET2 HAR DÄRFÖR återbetala­t tio procent av biljettkos­tnaden: ”Detta är en rimlig ersättning eftersom biljettern­a enbart innebar skymd sikt.”

Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN, ger anmälaren rätt i sak, att det innebär ett fel i den levererade tjänsten. Dock ger ARN företaget rätt i att tio procent av biljettkos­tnaden är en skälig ersättning.

 ??  ?? TIO PROCENT. Så mycket av biljettkos­tnaden fick konsumente­n tillbaka.
TIO PROCENT. Så mycket av biljettkos­tnaden fick konsumente­n tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden