Ttela

Looptroop laddar

MUSIK: VILL BJUDA PUBLIKEN PÅ UNIK SPELNING

-

Han ringer upp från en tågstation någonstans i södra Sverige. Samma kväll väntar en spelning på Emmabodafe­stivalen och dagen därpå ska han bege sig till Halmstad för ytterligar­e ett sologig.

– Det låter kanske inte så, då just den här helgen är rätt uppbokad, men jag gör inte så många spelningar längre. Med Looptroop gör vi bara den här och en eller två till i sommar, säger Mårten Edh mer känd under artistnamn­et Promoe.

Med ”den här spelningen” syftar han på kvällens gig i Frändefors. Hiphop-gruppen Looptroop Rockers agerar huvudakt under After run, som arrangeras i samband med motionslop­pet Ragges runda.

– Robin (Hallsten, rundans arrangör reds anm.) ville egentligen boka oss redan för två år sedan, men fick av någon anledning inte ihop det då. Det känns därför kul att det blir av nu, säger Mårten Edh.

Han ser flera fördelar med att göra en lite mindre spelning.

– På större spelningar är det svårare att få till en intimitet med publiken. Med det här giget ser jag fram emot att komma nära folk, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas vi kan släppa alla tyglar, bjuda på en rolig show utan tidspress och med möjlighet till improvisat­ion. Vi vill göra en unik spelning helt enkelt.

I kväll spelar Looptroop Rockers på After run i Frändefors. Som uppladdnin­g hoppas bandets frontfigur Promoe hinna springa Ragges runda, vilken arrangeras tidigare samma dag.

NÄR DET KOMMER till urvalet av låtar är en blandad repertoar att vänta.

– Vi blandar rätt mycket. Vi har ju inget nytt album som vi lägger extra mycket fokus på. Det blir säkert att vi kör låtar från så långt

 ??  ?? SOMMARENS SISTA SPELNING. Hiphop-gruppen Looptroop Rockers har endast gjort ett fåtal spelningar i sommar. I kväll avslutar de den korta turnén på Ragges
SOMMARENS SISTA SPELNING. Hiphop-gruppen Looptroop Rockers har endast gjort ett fåtal spelningar i sommar. I kväll avslutar de den korta turnén på Ragges

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden