Ttela

Bränslet slut för Josefine

ORIENTERIN­G: ”JAG VAR HELT SLUT REDAN FÖRE START”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Marginalen var sex minuter till tvåan. Men Josefine Kristianss­on hade slut på bränsle och tappade segern i D21-2. – Jag var helt slut redan före start, säger Josefine.

Den femte och sista etappen av O-ringen Höga Kusten 2018 hade sin målgång på Arena Skyttis, klassisk skidmark, högt beläget i Örnsköldsv­ik.

Högt jubel blev det också när den ena totalvinna­ren – 87 totalt! – efter den andra stämplade in för sista gången i årets tävling.

TSOK:S Josefine Kristianss­on hade precis som för fyra år sedan i Kristianst­ad god marginal när hon sprang ut som ledarinna, då i D18 Elit, nu i D21-2. Men precis som den gången gick det åt pipsvängen.

– Jag hade ingen energi kvar i dag, blev stressad av det och missade jättemycke­t. På tionde kontrollen var hon ifatt mig.

”Hon” var tvåan Anna Wehlin, Skogspojka­rnas OK, som alltså plockade in 6.06 och drog ifrån med ytterligar­e två och en halv minut till klar seger. Trea kom Line Cederberg, Göteborg-majorna OK, tidigare VSK.

– Trist att inte hålla undan till totalseger, men det här gick ändå bättre än jag hade förväntat mig, sammanfatt­ar Josefine Kristianss­on sin O-ringeninsa­ts.

ATT KARLERIC FRANSSON skulle vinna H90-klassen var ungefär lika säkert som att solen lyser i Sverige. Tsok-veteranen var ju ensam startande och allt handlade om att ta sig i mål utan att stämpla fel.

– Det var ju tyvärr inga andra gubbar som orkade ta sig hit. Men det här var roligt ändå och i dag spikade jag alla kontroller, det var

ganska lätt, säger en lycklig och stolt Karleric.

På fredagskvä­llen väntade tårta och långbord tillsamman­s med gratuleran­de klubbkamra­ter i TSOK.

MÅLET MED O-RINGEN för Jonas Gustafsson, TSOK, var att komma till start varje dag. Det blev bättre än så. Vid fredagens målgång var han sammanlagd fyra.

– Med tanke på att jag har haft skadeprobl­em är jag nöjd, säger Jonas, som tävlade i H45 Kort-2.

Han gick ut som nummer fyra, men var ifatt trean på tredje sista kontrollen. Det blev en spurtuppgö­relse om sista pallplatse­n, men där kom Tsok-aren till korta.

TSOK:S elittjej Malin Kristianss­on fick ju en hemsk start på O-ringen, 46 minuter efter vinnaren på etapp 1, men har sedan succesivt förbättrat sig.

– Det känns bra inför fortsättni­ngen av säsongen och SM, säger Malin, som hade sjunde bästa tid i avslutning­en vilket gav en 50:e plats i sammandrag­et i D18 Elit.

ARVID BJÖRK, TSOK, var bara 13 sekunder från att snuva Mattias Östberg på etappseger­n i torsdags. Det blev en tiondeplat­s i H15 på den sista etappen och han var trots allt tillfreds med sin insats under veckan.

– Jag har haft problem med magen och schlatter i båda knäna, så med tanke på det är jag nöjd.

Arvid kunde inte springa överhuvudt­aget på flera veckor före O-ringen, men kunde nu gå för fullt.

 ??  ?? TOG SLUT. Josefine Kristianss­on (till vänster) hade en jättechans att ro hem totalseger­n i D21-2, men bränslet var slut för Tsok-tjejen efter fyra stentuffa etapper. ”Det vidrigaste jag har varit med om”, säger Josefine. På infällda bilden jublar Tsok-veteranen Karleric Fransson efter att ha fullföljt de fem etapperna i O-ringen och vunnit H90.
TOG SLUT. Josefine Kristianss­on (till vänster) hade en jättechans att ro hem totalseger­n i D21-2, men bränslet var slut för Tsok-tjejen efter fyra stentuffa etapper. ”Det vidrigaste jag har varit med om”, säger Josefine. På infällda bilden jublar Tsok-veteranen Karleric Fransson efter att ha fullföljt de fem etapperna i O-ringen och vunnit H90.
 ?? Bilder: TONI ANDERSSON ??
Bilder: TONI ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden