Ttela

”Tror inte någon tränare i Dalsland har högre utbildning”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Åsebro Brålanda får ett nytt namn på tränarpost­en till nästa säsong. Morgan Jacobsson avgår och ersätts av Christian Berglund. – Det ska bli kul att få träna Dalslands bästa damlag, säger Berglund.

För några veckor sedan fick Jörgen Nordquist och resten av Åsebro Brålandas damsektion beskedet att huvudträna­ren Morgan Jacobsson lämnar klubben efter årets säsong.

Genast satte de igång att leta efter en ersättare. Detta arbete skulle inte visa sig bli särskilt svårt, då ersättaren istället kontaktade klubben.

– Vi fick ett samtal från en kille som hette Christian Berglund. Han berättade att han skulle flytta hit från Arvidsjaur och undrade om det fanns en ledarroll tillgängli­g i vårt lag. Vi bad honom skicka över sitt CV och efter att vi hade sett det så erbjöd vi honom jobbet, berättar Jörgen Nordquist och fortsätter:

– Jag tror inte någon tränare i Dalsland vare sig på dam- eller herrsidan har högre tränarutbi­ldning. Han har behörighet att träna damallsven­ska lag.

BERGLUND, SOM TAR över efter den pågående säsongens slut, är lika nöjd själv.

– Jag har bott och jobbat i Arvidsjaur sedan 2012. Nu ska det bli skönt att få flytta hem till Dalsland och få träna Dalslands bästa damlag, säger Berglund, som har en diger meritlista trots den ringa tränarålde­rn 31.

– Jag har 18 års tränarerfa­renhet och är Uefa A-licensiera­d, konstatera­r Berglund, som bland annat har varit distriktsk­apten i Dalsland i sju år och tränat IK Gauthiod. Vad har du får mål med sejouren i Åsebro Brålanda?

– Att få ihop en bra grupp och få det att ge resultat. Sedan får vi se hur det ser ut, i grund och botten handlar allt om att vinna så det kommer bli högsta prioritet.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Efterträda­re. Christian Berglund tar över tränarroll­en i Åsebro Brålanda från Morgan Jacobsson till nästa säsong.
Bild: PRIVAT Efterträda­re. Christian Berglund tar över tränarroll­en i Åsebro Brålanda från Morgan Jacobsson till nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden