Ttela

Kevin nära pallen trots mardrömsst­art

-

”Fortfarand­e har jag chans på pallen och den kommer jag sikta på”

Mycket gick emot Kevin Eriksson i tisdagens Jsmtävling, men trots detta lyckades han köra in på en fin fjärdeplat­s. – Efter denna struliga tävling så känns det gott ändå att jag kom så långt, berättar han.

I Lycksele håller den årliga motorvecka­n på för fullt, och i tisdags var det rallycross­sm som stod på programmet. I klassen JSM kom Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, till start i sin BMW.

sämsta

DET BÖRJADE PÅ tänkbara vis:

– Jag körde av en drivaxel i första kvalet, så där blev det inga poäng, säger Kevin.

Efter mekande i depån fick de ordning på bilen, och i de två efterfölja­nde kvalen blev det en femte- och en andraplats för Kevin:

– Jag slutade femma i kvalet och var rätt nöjd att jag tog mig vidare till semifinal efter den starten.

I SEMIFINALE­N SLUTADE Kevin trea och platsen i A-finalen var säkrad.

Kevin kom ut som fyra i starten på finalen och hur han än stångades så gick det inte avancera:

– Jag slutade fyra vilket gör att jag är med i kampen om medaljer. Efter denna struliga tävling så känns det gott ändå att jag kom så långt.

NU VÄNTAR EN lokal rallycross-tävling som de måste köra för att delta i SM, innan den stora finalen i Kalix den 1 september. Kevin ligger nu femma i SM:

– Fortfarand­e har jag chans på pallen och den kommer jag sikta på, säger Kevin.

KEVIN ERIKSSON

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? KÖRDE UPP SIG. Kevin Eriksson fick en riktigt tung start på Jsm-tävlingen i Lycksele, men knep ändå en fjärdeplat­s i slutändan.
Bild: PRIVAT KÖRDE UPP SIG. Kevin Eriksson fick en riktigt tung start på Jsm-tävlingen i Lycksele, men knep ändå en fjärdeplat­s i slutändan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden