Ttela

Folkfest med folkvagnar

- JOHAN LINDAHL 0520 - 42 26 00 johan.lindahl@ ttela.se

I sedvanlig ordning stod de polerade bubblorna på rad på den stora gräsmattan på Sanden. Och även om prognosen hade visat regn och åska hela veckan, så tittade solen fram så bilarna blänkte.

Och blänkte gjorde Jan och Ingbritt Johanssons röda bubbla, av modellen 1302 LS, från 1971. Detta blev deras första folkvagnst­räff.

– Vi köpte den för ett år sedan, så vi missade förra träffen. Då hade den gått 100 mil sedan 2009. Nu har den nog gått 300 bara i år. Vi har varit runt på olika träffar i hela landet, säger de.

VARFÖR KÖPER MAN en sådan här bil då? Jo, det finns flera anledninga­r, menar herr och fru Johansson.

– Det är en smidig bil. Lätt att hysa och billiga delar, säger Jan.

– Och det finns ett baksäte, det är inte alltid en cabriolet har det, tillägger Ingbritt.

Och en av de mest populära bilarna på årets Vwänerträf­f var Inge Johnsons Herbie från 1969, komplett med dekaler som tagen ur filmerna från 60- och 70-talen.

– Jag sökte hela vintern, men hittade bara skit. Till slut fann jag denna i Norrköping, och det gjorde mig jätteglad. Den är inte renoverad – allting är helt original, säger Inge Johnson från Nossebro.

– Folk kommer fram och frågar lite försiktigt om den inte kommer att kissa olja på dem, säger han och skrattar.

EN BIT BORT står en vacker, välskött röd folkvagnsb­uss med vit skinnkläds­el. Ett visst Coca Cola-tema har den också.

– Den här får min röst. Den är så fin och välskött, säger Ann Trollgärde från Vänersborg.

Hon skriver sedan ner registreri­ngsnumret på en lapp.

På plats fanns också Volkswagen­historiska klubben, med sin fräcka buss-butik som säljer allt som en Vw-entusiast bara måste ha.

– Vänersborg­sträffen är den bästa av dem alla, för att det är ett fantastisk­t område med nära till allting, och arrangörer­na gör ett jättejobb. Helt fantastisk­t, säger ordförande Lars Eriksson.

 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ??
Bild: JOHAN LINDAHL
 ?? Bild: JOHAN LINDHAL ?? NÖJD. Erik Sahlin Hilmersson, 3 år från Vargön, älskar folkvagnar och ögonen glittrade när han fick promenera runt och titta på bilarna på Sanden.
Bild: JOHAN LINDHAL NÖJD. Erik Sahlin Hilmersson, 3 år från Vargön, älskar folkvagnar och ögonen glittrade när han fick promenera runt och titta på bilarna på Sanden.
 ??  ?? COCA COLA-TEMA. Flera la sin röst för dagens bästa bil på den här röda pärlan med vit skinnkläds­el.
COCA COLA-TEMA. Flera la sin röst för dagens bästa bil på den här röda pärlan med vit skinnkläds­el.
 ??  ?? KULTBIL. Inge Johnsons Herbie-kopia var ett populärt inslag under träffen. Många stannade och ville ta en selfie med bilen.
KULTBIL. Inge Johnsons Herbie-kopia var ett populärt inslag under träffen. Många stannade och ville ta en selfie med bilen.
 ??  ?? DEBUT. För Jan och Ingbritt Johansson från Alingsås var det Vwänerträf­f-debut. Här med sin röda 1302 LS från 1971.
DEBUT. För Jan och Ingbritt Johansson från Alingsås var det Vwänerträf­f-debut. Här med sin röda 1302 LS från 1971.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden