Ttela

Strandkoll­en stannar till i Sikhall

Stranden fylls på med folk redan på förmiddage­n. Men även fast det är mycket folk är det rofyllt längs strandrems­an med strålande vy.

-

”Jag tycker att det är bra att det är långgrunt just med barnen. Sen är väl kanske nackdelen att man får gå så himla långt ut”

När TTELA besökte stranden i Sikhall på torsdagen möttes vi av en ganska djup sandstrand och en extremt långgrund Vänern.

– Det är premiär för oss, det är första gången i år som vi är här, säger Lisbeth Lindström från Vargön.

Hon och hennes man Ragnar har varit här många gånger genom åren men aldrig sett vattnet så lågt. Större delen av sandstrand­en som syns nu är vanligtvis täckt av vatten. Torkan har satt sina spår.

– Vi gillar det här stället. Det är bra att man kan krypa in i skuggan från träden också, säger Lisbeth som sitter och löser korsord i en solstol.

Ragnar lyfter även fram toalettmöj­ligheterna i Sikhall som positiva.

– I Nordkroken är det för bedrövligt, säger han.

I andra änden av stranden är det kalas för Sebastian Sundström som fyller tio år.

– Vi tänkte att vi lika gärna kan vara här eftersom det är så fint väder, säger mamma Emelie.

Familjen bor i Frändefors och är ofta på stranden i Sikhall.

– Det är så nära och bra för oss, säger pappa Emil.

BADPLATSEN I SIKHALL bjuder på en fantastisk vy över Vänern. Stranden är fri från skräp och gräsmattan välskött. Även vattnet är fräscht utan sjögräs, alger eller vassa stenar på botten.

Här finns toalettmöj­ligheter (bajamajor med dess karaktäris­tiska

ANNA JARNEDAL

stank som känns på håll), kiosk, lekplats och volleyboll­plan. Dessutom finns en liten lekplats och en rejäl parkering. Det är närapå

 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? VACKERT. Meja Jarnedal, 7 år, gillar att vara på badplatsen i Sikhall. Se vilket betyg stranden får av TTELA.
Bild: JOACHIM FLODIN VACKERT. Meja Jarnedal, 7 år, gillar att vara på badplatsen i Sikhall. Se vilket betyg stranden får av TTELA.
 ??  ?? FESTSTÄMNI­NG. Sebastian Sundström har kalas med släkten på stranden. Hans familj är ofta här eftersom det är nära hemifrån. ”Och solen ligger bättre här än på Ursand”, säger Emil Sundström.
FESTSTÄMNI­NG. Sebastian Sundström har kalas med släkten på stranden. Hans familj är ofta här eftersom det är nära hemifrån. ”Och solen ligger bättre här än på Ursand”, säger Emil Sundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden