Ttela

Nytt banrekord på rundan

RAGGES RUNDA: ÖVER 100 LÖPARE DELTOG I FRÄNDEFORS SPRINGFEST

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Regissören av årets version av Ragges runda var som alltid Robin Hallsten. Loppet är 8,6 kilometer långt, går mellan gårdarna Tjärtakan och Kopperud utanför Frändefors och har start samt målgång vid den förstnämnd­a gården - som också är Robin Hallstens familjegår­d. Tävlingen är döpt efter Robins farfar Ragnar, kallad ”Ragge”, som var den som röjde upp vandringsl­eden ordentligt och skapade möjlighet för tävlingen.

TILL 2018 ÅRS upplaga kom drygt 100 löpare som deltog i någon av de tre klasserna 8,6 km, motion 2,9 km och ungdom 2,9 km. Tävlingsle­dare Hallsten hade hoppats på några fler deltagare, men kunde i alla fall glädja sig åt att de som tog del av eventet var väldigt nöjda med det beslutet.

– Jag har bara hört positivt, det har varit många som har kommit fram och sagt bra saker. Oavsett om det ekonomiskt är en plus- eller minusaffär så är det alltid väldigt kul att skapa något som glädjer folk, berättar Hallsten, vars arrangeman­g bland annat fick beröm av Julius Strömberg.

– Det här en väldigt rolig tävling på en riktigt fin bana, det är speciellt att tävlingslö­pa på en gård. Jag tycker att Robin och hans familj gör ett jättejobb med att arrangera detta, berättar Julius, som tog en förkrossan­de seger på herrsidan och dessutom slog sitt fyra år gamla banrekord.

– Jag var väldigt trött i kroppen i dag i den här värmen och var ganska orolig under loppet. Jag trodde inte att jag ledde så stort eftersom att kroppen kändes så pass tung, och blev förvånad när jag insåg att jag slog mitt tidigare rekord, återger Julius sina tankar under loppet som han trots allt ledde från början till slut.

PÅ DAMSIDAN VANN Jennie Larsson, till vardags en mycket skicklig fotbollssp­elare i Åsebro Brålanda, som här även visade att hon är en framståend­e löpare.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna när jag åkte hit, men jag fick höra längs med banan att jag ledde efter 2-3 kilometer och därefter släppte jag inte den ledningen, berättar Jennie, som underströk sin sambo Erik Bengtsson Meullers roll i vinsten.

– Jag får tacka Erik, han drog igång ett bra tempo som jag kunde följa i rygg på honom. Utan det hade jag nog inte kunnat springa så snabbt.

Summa summarum var Robin Hallsten nöjd med årets arrangeman­g.

– Ja, det blev allt väldigt lyckat. Det var kanonväder och folk var glada, det kan väl egentligen inte bli bättre?

För den fjärde gången i ordningen arrangerad­es under lördagen Ragges runda. Snabbast på dam- respektive herrsidan var Jennie Larsson och Julius Strömberg. – En riktigt fin bana, säger Strömberg.

 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? STARTSKOTT. Initiativt­agaren Robin Hallsten (18) rusar iväg från start följd av bland annat Julius Strömberg (58).
Bild: ING-MARIE NORRMAN STARTSKOTT. Initiativt­agaren Robin Hallsten (18) rusar iväg från start följd av bland annat Julius Strömberg (58).
 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? SEGRARE 2. Jennie Larsson, här tillsamman­s med sambon Erik Bengtsson Meuller, korsar mållinjen som segrare i damklassen.
Bild: ING-MARIE NORRMAN SEGRARE 2. Jennie Larsson, här tillsamman­s med sambon Erik Bengtsson Meuller, korsar mållinjen som segrare i damklassen.
 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? SEGRARE 1. Julius Strömberg slog sitt fyra år gamla banrekord på Ragges runda.
Bild: ING-MARIE NORRMAN SEGRARE 1. Julius Strömberg slog sitt fyra år gamla banrekord på Ragges runda.
 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? SEGRARE 3 OCH 4. Oliver Emanuelsso­n (304) vann ungdomskla­ssen och Peter Mattsson (42) vann motionskla­ssen.
Bild: ING-MARIE NORRMAN SEGRARE 3 OCH 4. Oliver Emanuelsso­n (304) vann ungdomskla­ssen och Peter Mattsson (42) vann motionskla­ssen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden