Ttela

Åttonde raka utan att förlora

FOTBOLL: TOM OCH HANS ÖFK BLANDAR SIG I TOPPSTRIDE­N

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Från O-ringen i orienterin­g i Örnsköldsv­ik till allsvensk fotboll i Östersund är avståndet inte särskilt stort, 26 mil ungefär är med norrländsk­a mått mätt just ingenting.

Så Ttela-sporten tog chansen att se Sveriges kanske mest omtalade lag i 1-0-mötet med Elfsborg på härliga Jämtkraft Arena inför storpublik, 7 289 åskådare närmare bestämt.

Självklart hade vi ett par extra vakande ögon på mittbacken med nummer 2 på den rödsvartra­ndiga matchtröja­n, Tom Pettersson. Faktum är att han inte missade en enda passning med sin känsliga vänsterfot, gjorde ett par avgörande brytningar i eget straffområ­de, täckte skott och agerade med stor pondus i luftrummet.

MED ANDRA ORD - Tom Petterson tillhörde de absolut bästa i det hemmalag, som dominerade kraftigt före pausen och borde ha haft en större ledning än den som Jamie Hopcutt gav ÖFK, men som tappade nästan allt efter halvtidsvi­lan.

– Vet inte riktigt vad som hände, men vi kunde inte hålla i bollen samtidigt som Elfsborg var bra. Jag tycker ändå att vi försvarade oss bra i boxen och var noggranna i defensiven, säger Tom Pettersson som kanske borde ha fått en assist i målprotoko­llet.

Pettersson nickade i mitten av den första halvleken en hörna snett neråt vänster i straffområ­det och där dök Hopcutt upp och sköt bollen i mål, trodde han själv och många med honom. Men domarteame­t viftade avvärjande.

– Jag tror att den var inne, och det kunde ju ha blivit min första och kanske enda assist i allsvenska­n den här säsongen ...

1-0 från den första halvleken stod sig halvleken ut och nu står ÖFK på samma poäng som tabellfyra­n Djurgården, 27. Före ligger AIK på 33, samt Hammarby och Norrköping, båda 30.

ANNAT LJUD I skällan var det under inledninge­n av säsongen.

– Då var vi inte bra nånstans, varken hemma eller borta. Vi var nog omedvetet påverkade av segern mot Arsenal i Europa League och visade inte den rätta attityden, men Graham (Potter, dåvarande tränaren) skällde ut oss och vi vaknade allihop, säger Tom.

Senast ÖFK förlorade var hemma mot Norrköping (0-2) den 5 maj, därefter har Jämtlands fotbollsst­olthet spelat åtta matcher, vunnit sex och kryssat i två (AIK och MFF, båda borta).

TROTS ATT HELA ledarstabe­n lämnat och ersatts av en ny och tunga spelartapp har drabbat truppen, lagkaptene­n Brwa Nouri är den senaste i raden och han tackade publiken på storbildss­kärm före matchen för tiden i klubben och allt stöd han fått, fortsätter ÖFK att avancera i tabellen.

– Folk väntar hela tiden på att vi ska dippa, men det har vi inte gjort. Vi tror mycket på oss själva och det är alltid lika kul att komma hit varje dag och träna och spela boll, säger Tom Pettersson och försöker beskriva hemlighete­n med den klubb, som just nu är formstarka­st i den allsvenska fotbollen.

– Vi är 20-25 outsiders som inte passar in någonstans, men tillsamman­s är vi jäkligt bra och starka.

Åttonde matchen i rad utan förlust och toppkännin­g i allsvenska­n. Det går bra nu för Tom Pettersson och hans ÖFK. – Det är en extra go känsla att vinna även om vi inte spelar jättebra, säger Trollhätte­sonen.

OM TVÅ VECKOR väntas tillökning i familjen, sambon Johanna Almgren bär på en lillebror till Lennox.

– Vad ska han heta?, frågar Viktor Prodell i Elfsborg när han på väg ut från arenan byter några ord med Tom. – Alltså, vi vet inte än ... – Kalla honom Viktor, Tom Viktor!

 ?? Bild: JOHAN AXELSSON ?? DUELLERAR. Tom Pettersson i närkamp med Elfsborgs Issam Jebali i lördagens allsvenska segermatch på Jämtkraft Arena. ”Det är en extra go känsla att vinna även om vi inte spelar jättebra”, säger Tom. Matchen slutade 1-0 till Östersund sedan Jamie...
Bild: JOHAN AXELSSON DUELLERAR. Tom Pettersson i närkamp med Elfsborgs Issam Jebali i lördagens allsvenska segermatch på Jämtkraft Arena. ”Det är en extra go känsla att vinna även om vi inte spelar jättebra”, säger Tom. Matchen slutade 1-0 till Östersund sedan Jamie...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden