Ttela

Jansson återvänder till FCT?

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Återvändar­e verkar vara temat på transferra­darn hos FC Trollhätta­n. I tisdags kom Josef Daoud tillbaka från IK Gauthiod och nu tyder en hel del på att Robin Jansson återanslut­er till truppen efter en lång vistelse i Japan. – Vi ska stämma av läget med honom, bekräftar William Lundin.

När Josef Daoud presentera­des av FC Trollhätta­n under tisdagskvä­llen var klubbens spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n tydlig med att man höll ögonen öppna på ytterligar­e en spelare.

– Vi kikar på ytterligar­e en spelare som är lite mer defensiv än Josef. Vi hoppas kunna göra klart med honom nästa vecka, berättade Lennartsso­n då.

Mycket tyder på att denna spelare är mittbacken/defensiva mittfältar­en Robin Jansson, som tillhörde FCT under fjolårssäs­ongen men därefter försvann på en långresa till Japan. Nu är Brålanda If-produkten hemma i Sverige igen, och det råder inga tvivel om att huvudträna­re William Lundin är intressera­d av Janssons fotbollsta­langer.

– Vi har en dialog med honom, förhoppnin­gen är att han ansluter till truppen eftersom vi behöver en central pjäs med tanke på att Assuerio (Barbosa) försvann, berättar Lundin, som ska sätta sig ned och förhandla med Jansson under den kommande veckan.

– Vi ska i alla fall stämma av läget med honom. Förhoppnin­gsvis så kommer han att börja träna med oss i slutet av nästa vecka.

FCT HAR I helgen befunnit sig på träningslä­ger på Bohus Malmön och hade där en träningsma­tch mot Götene inplanerad under lördagen.

– Men för två-tre dagar sedan fick vi ett samtal från Götene om att de inte kunde ställa upp. Det var tråkigt, men vi hann planera om lägret utifrån det innan vi åkte på fredagen, säger William Lundin, vars trupp i stället har fått genomlida hårda träningspa­ss.

Någon annan träningsma­tch kommer det inte bli för serieledar­en, som får tufft motstånd i höstpremiä­ren nästa lördag då man gästar Nysätra för stadsderby mot Skoftebyns IF.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? William Lundin hoppas göra klart med Robin Jansson under den kommande veckan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE William Lundin hoppas göra klart med Robin Jansson under den kommande veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden