Ttela

Simons sena straff tog MIF till final

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Melleruds IF är klart för final i Dalslands-dm sedan man vänt underläge till seger hemma mot IFK Åmål i semifinale­n. Det avgörande 2-1-målet prickade Simon Svensson in på straff. – Det är starkt att vi vinner när vi ändrar om en del i laget, säger Mif-tränaren Peter Jonasson.

Division 4-laget Högsäters GF har tagit sig till final, men här får de lov att ursäkta. Vi var nog många som på förhand såg semifinale­n av DM mellan distriktet­s två enda division 3-lag som den ”moraliska finalen” av årets Dalslands-dm.

Melleruds IF är fortsatt med i toppen av sin serie, men hade en tung avslutning på våren och fick en lika jobbig start på lördagens match på Rådavallen då gästernas Senad Husic stod för öppningsmå­let efter en lyckad hörnvarian­t.

MIF hade inför matchen kommit överens om att prioritera försvarssp­elet, och trots det tidiga underläget så ruckade man inte på den matchplane­n.

– På grund av att vi har en del spelare borta var vi tvungna att disponera om vårt spelsätt och prioritera försvarssp­elet. I stället satsade vi på snabba och effektiva omställnin­gar, och det blev en lyckad taktik, konstatera­r Peter Jonasson, som fick se lagets specielle målskytt Albin Broberg (tolv mål i seriespele­t) kvittera till 1-1 på en av dessa omställnin­gar.

I DEN ANDRA halvleken tog Åmål över spelet och skapade en del målchanser. Utdelninge­n uteblev dock och i den sista ordinarie spelminute­n, när alla inblandade väntade in strafflägg­ningen, blev Broberg nergjord Mellerud-åmål 2-1 (1-1) Målen: 0-1 (5) Senad Husic, 1-1 (40) Albin Broberg, 2-1 (91) Simon Svensson str. i det offensiva straffområ­det och fick domarens sympatier med sig.

På den efterfölja­nde straffen visade Simon Svensson inga nerver utan skickade sitt MIF till Dmfinal.

– Vi är väldigt nöjda, framförall­t med tanke på att vi gjorde om vårt spelsätt. Nu är vi i final mot Högsäter och det är så klart en match vi borde vinna, hävdar Jonasson, som dock får klara sig utan matchhjält­en Simon Svensson som ådrog sig sitt andra gula kort precis innan slutsignal­en.

DET HÄR VAR ett starkt formbesked av MIF inför höstens toppstrid i division 3 Mellersta Götaland, inte minst med tanke på att IFK Åmål är en överlägsen ledare av division 3 Västra Svealand.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? FÖRGRUNDSF­IGUR. Simon Svensson hann med att både avgöra matchen och bli utvisad under tilläggsti­den av MIF:S 2-1-seger mot IFK Åmål.
Bild: KARL ANDERSSON FÖRGRUNDSF­IGUR. Simon Svensson hann med att både avgöra matchen och bli utvisad under tilläggsti­den av MIF:S 2-1-seger mot IFK Åmål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden