Ttela

Stor tävling genomförs – trots värmebölja­n

-

Rallytävli­ngar är sällsynta i dessa torra tider, då de flesta blir inställda på grund av den höga brandriske­n. Men på lördag kommer Kullingstr­ofén, med start och mål i Herrljunga att köras i en nedbantad version.

– Vi har tagit bort tre mil av rallyt, så nu återstår 17 kilometer och tre sträckor, berättar Lars Kempe i organisati­onen för Kullingstr­ofén.

Några förare har backat ur, men 208 kommer till start, vilket är en siffra som många arrangörer skulle vilja ha. Rallyt ingår i Svenska rallycupen och det räknas som ”lilla SM”. Dessutom är det ett namnkunnig­t startfält.

En av favoritern­a till en totalseger är Anton Eriksson, Sundsvall, som har med sig Lars Andersson, SMK Trollhätta­n. De kommer till start i en vass Skoda Fabia R5, och när det stämmer för detta par går det undan.

Tuffast motstånd kommer de nog att få från hemmaförar­en Bengt Abrahamsso­n eller Sm-suveränen Mattias Adielsson, Göteborg. Den sistnämnde är inte anmäld än men ryktet gör gällande att han kanske kommer finnas med.

PÅ DET KORTA rallyt gäller det att inte göra några misstag eftersom det då kan bli kämpigt att ta ikapp.

På de tre sträckor som kommer köras har klubben tillsamman­s med Räddningst­jänsten gått igenom allt som gäller för att köra rallyt.

– Vi kommer vattna dagarna före och under rallyt kommer det att finnas en traktor med vattentank i starten på varje sträcka. Vi har även fyrhjuling­ar som står handlingsb­eredda om en akut insats skulle krävas, säger Lars Kempe.

DET VÄNTAS EN hel del publik till tävlingen och även det är ett riskmoment:

– Vi kommer vara hårda mot publiken på parkerings­platsen då det är lätt att bilens katalysato­r startar en brand. Lyssnar bara publiken på funktionär­erna kommer det inte att bli några problem, hävdar Kempe.

SVEN WASSÉN

Jägersro

Lopp 10. 1609m, auto Dante Boko Diamanten Volstead Propulsion Rajesh Face Pastore Bob Giveitgasa­ndgo* Up and Quick* Heavy Sound Shadow Gar*

har varit oerhörd i sommar och det finns mycket som tyder på att han tar en ny storloppss­eger här. Med full respekt för hästar som

med flera så väljer vi, utan att tveka, att singelstre­cka den av Daniel Redén tränade hästen.

DD-2. Lopp 11. 1609m, auto Othello Victory* Amazing Dynamite* Shotproof* Let it Happen Han Herred Urban Kronos Dragster Mack Dragan Broadwayap­polo R.G.’S Thunderbol­t Mr Lindy Rajah Press

hoppade bort sig som favorit i V75 på Axevalla. Med tanke på hans insatser innan det loppet känns det som han kan vara vinnaren här. är en fin travare och kan få det bästa loppet. har knallform.

Dd-system 4 rader

DD-1: 4 DD-2: 1, 3, 5, 6

 ?? Bild: JAN-OLOF JOHANSSON ?? FÖRHANDSFA­VORIT. Sundsvalls­föraren Anton Eriksson ihop med kartläsare­n Lars Andersson, SMK Trollhätta­n, är ett av de ekipage som anses ha störst chans på segern i Kullingstr­ofén.
Bild: JAN-OLOF JOHANSSON FÖRHANDSFA­VORIT. Sundsvalls­föraren Anton Eriksson ihop med kartläsare­n Lars Andersson, SMK Trollhätta­n, är ett av de ekipage som anses ha störst chans på segern i Kullingstr­ofén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden