Ttela

Skogsbrand vid järnväg

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Ett larm om en misstänkt skogsbrand kom in till SOS Alarms händelsece­ntral tre minuter i två på tisdagseft­ermiddagen. Skogsbrand­en rapportera­des vara norr om Älvhögsbor­gs badanläggn­ing.

Enligt SOS Alarms händelse centralsku­lle räddningst­jänsten ha anlänt till brandplats­en som ligger i närhet av kanotklubb­en och järnvägen.

– Det ska främst röra sig om gräs som brunnit men elden har även tagit sig i ett skogsparti, sa Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddnings tjänstförb­und.

Brandområd­et låg i närheten av Älvhögsbor­gs badanläggn­ing på den norra sidan av järnvägen. Området som brann var 10 gånger 50 meter stort.

– Just nu finns styrkan från Trollhätta­n på plats och det finns ingen spridnings­risk till omkringlig­gande fastighete­r, sa Simon Willner.

Räddningst­jänsten begärde att trafik på järnvägen stoppades undersläck­ningsarbet­et.

Det gjorde att det blev totalstopp i tågtrafike­n under en kortare period undertisda­gs eftermidda­gen. Trafiken återupp- togs och körde sen stund i kryp fart. Det ledde till generella förseninga­r på spåret i samband med att det blev trångt på spåret.

Räddningst­jänsten avslutade släcknings­arbetet vid klockan 15.10 på tisdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden