Ttela

Ny kurs när kosty

IFK-ORDFÖRANDE­N: ”VI HAR EKONOMISKA UTMANINGAR SOM VÄNTAR”

-

Stora delar av bandy-sverige (bland annat tungviktar­e som Sandviken, Villa Lidköping, Västerås, Edsbyn och Bollnäs) blöder ekonomiskt, medan IFK Vänersborg vid sitt senaste årsmöte tidigare i sommar kunde redovisa ett litet (21 000 kronor) ekonomiskt överskott.

Ändå väljer klubben att dra i handbromse­n.

– Vårt överskott är naturligtv­is väldigt positivt, men det gäller att förebygga för de ekonomiska utmaningar som väntar, vi har haft en lite för stor kostym.

Detta blev en följd av satsningen på de tre ryska stjärnspel­arna Sergej Lomanov, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov, och som sportsligt inte levde upp till de högt ställda förväntnin­garna.

– Och nu måste vi anpassa oss till de nya tider som väntar.

IFK Vänersborg lägger om kurs, och kommer att göra en ännu större satsning på egna produkter. – Det kommer att ta några år men är hållbart över tid, säger Jan-olof Olsson, klubbens ordförande.

DET INNEBÄR BLAND annat:

... att man inte längre kommer att träna heldag (två pass) på tisdagar.

– De var inte effektiva, det kostade mer än det smakade

... att spelartrup­pen minskar i antal, så blir fallet när Mathias Johansson, Robin Mohlén och Richard Kamperin Wallin försvinner och Niclas Nyqvist (Boltic) är det enda nyförvärve­t.

Samtidigt tränar fem grabbar ur det J20-lag som spelade Sm-final i vintras med A-truppen, och kan

 ??  ?? MER EGENPRODUC­ERAT. Mer egna produkter i a-laget och ökade publiksiff­ror i Arena Vänersborg, IFK Vänersborg­s ordförande Jan-olof Olsson hoppas att
MER EGENPRODUC­ERAT. Mer egna produkter i a-laget och ökade publiksiff­ror i Arena Vänersborg, IFK Vänersborg­s ordförande Jan-olof Olsson hoppas att

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden