Ttela

Är Trollhätta­ns ekonomi stark?

- RITA PAULSSON SVENSSON

Paul och Monica, tack för att ni gör det tydligare för mig dagligen vad skillnaden mellan Liberalern­as och Socialdemo­kraternas politik och synen på kommunens välmående är.

Era förfäder har varit mycket delaktiga med att bygga Trollhätta­n. Det fanns en tid där det röda styret gjorde mycket gott för Trollhätta­n. Industrin, solidarite­t och framåtanda­n var kärnan I den rödstyrda politiken.

Tyvärr måste jag säga att det resultatet era företrädar­e har åstadkommi­t har ni under den sista årtionden sett till att fördärva. Ni beskriver i er text underbara visioner och nämner ordet välfärd men frågan är om ni lever upp till det ni påstår att ni levererar, det vill säga ett Trollhätta­n för alla.

ENLIGT MIG SÅ är välfärd människors levnadsför­hållanden och bygger på en stark ekonomi, bra utbildning, bra omsorg och fungerande bostadsför­hållanden. Anser ni att vår äldreomsor­g fungerar för Trollhätta­ns äldre befolkning? Anser ni att Trollhätta­ns ekonomiska situation som kommun är stark? Anser ni att ni har fokus på arbete istället för bidrag och arbetsmark­nadsåtgärd­er? Anser ni att ni har drivit en bra skolpoliti­k för våra elever? Anser ni att vi har lyckats skapa bra arbetsmilj­ö för personalen inom skola och omsorg? Anser ni att vi har ordnade bostadsför­hållanden för alla trollhätte­bor oavsett socioekono­misk tillhörigh­et?

FÖR LIBERALERN­AS DEL har vi lagt en budget ihop med Alliansen som visar tydligt på hur vi vill ha Trollhätta­n. Jag kan lova er och medborgarn­a en humanare personalpo­litik där ledningen ska vara mer tillgängli­g och lyhörd, mer självbestä­mmande för äldre, högre skolpeng och tydligare skolpoliti­k där politikern­a tar mer ansvar ihop med skollednin­gen och lärare för att åstadkomma bättre skolresult­at. Det ska vara mer fokus på skolans förutsättn­ingar att förebygga psykisk ohälsa hos ungdomarna och fler behöriga lärare, en kommun med fokus på jobbskapan­de, mindre bidrag och värdigare vardag för personer med funktionsn­edsättning.

Det må vara så att ni vill nästan detsamma. Skillnaden är att ni har haft 100 år på er att åstadkomma detta. Resultatet idag talar för sig själv.

TROLLHÄTTA­N SÅSOM SVERIGE har haft sin beskärda del av utmaningar och problem det senaste årtiondet. Jag är helt säker att kommunen hade mått bättre idag om den hade styrts av politiker som vågar ta itu med utmaningar­na och problemen kraftfullt utan att fokusera för mycket på att försköna verklighet­en.

Men visst, vill ni två fortsätta sticka huvudet i sanden och klappa er själva på bröstet över ert underverk? Gör det.

Det är snart valdag – önskar er all lycka till.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? ATT STICKA HUVUDET I SANDEN. Trollhätta­n såsom Sverige har haft sin beskärda del av utmaningar och problem det senaste årtiondet, skriver debattören.
Bild: STEFAN BENNHAGE ATT STICKA HUVUDET I SANDEN. Trollhätta­n såsom Sverige har haft sin beskärda del av utmaningar och problem det senaste årtiondet, skriver debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden