Ttela

”På campingen finns inga måsten”

VÄNERSBORG: DÄRFÖR VÄLJER DE HUSVAGNEN PÅ SEMESTERN

- 0520-42 26 00 elin.ranesjo@ttela.se

Campingarn­a får allt fler gäster och för många är husvagnen självklar under semestern. Det mobila hemmet verkar locka allt fler.

Med kaffekoppe­n i hand i solstolarn­a framför husvagnen sitter systrarna Linda och Johanna med familjer. De har sina rötter i en inbiten campingfam­ilj och i deras egna respektive familjer har husvagnen en central plats i livet på sommaren.

– Det är en väldig frihet. På campingen finns inga måsten eller krav. Man sätter upp förtältet och sen är man liksom klar, livet är så enkelt, säger Linda Sylvén Karlborg.

DE KOMMER FRÅN Vårgårda/ Alingsås och har varit på Ursands camping några dagar nu. Föräldrarn­a har säsongsboe­nde på campingen sedan 19 år tillbaka. Även Johanna Sylvén och hennes man Daniel Sylvén har ”legat säsong” här tidigare, i sju år.

För några år sedan valde de i stället att åka runt på flera ställen.

– Det är roligt att visa barnen lite mer. Men vi kommer alltid tillbaka hit, säger Johanna Sylvén.

Lena Sylvén och hennes man kommer varje vår tillbaka till Ursand och firar nästa år 20 år som säsongsboe­nde på campingen.

– Vi känner många som varit här sedan första gången vi kom hit, det är jätterolig­t, säger Lena.

Med andra ord är det erfarna campare vi har att göra med. Så vilka är då experterna­s utlåtanden? Vad är viktigast på en camping?

– Servicehus­et är a och o, säger Daniel och svågern Jonas Karlborg fyller i:

– Vi vill gärna ha en lite mindre och lugnare camping där det inte är fest till två om nätterna, det gick ju bra förr men nu har man ju börjat få gråa hår, skojar han och fortsätter:

– Våra barn hittar på saker att

göra oavsett vad som finns på campingen. Sen får man ju själv engagera sig och lägga tid med barnen. Motionsspå­r är också bra om det finns i närheten.

ANDRA SAKER SOM framhålls är att det ska vara fräscht på toaletter och i duschar, enkelt att tömma avfall och gott om diskhoar. Sen ska marken på själva campingpla­tserna vara jämn. Ett plus är också om det är separata in- och utfarter samt att det går smidigt att checka in. Närhet till bad är också uppskattat.

Nere på stranden sitter familjen Hermansson och äter lunch. De kommer från Brålanda och är här och badar, nyss hemkomna från ett par veckors husvagnsse­mester i Vimmerby och på Öland.

– Vi tältade innan vi fick barn men nu tycker vi att det är smidigare med husvagn, säger Karoline Hermansson.

– Vi är båda två uppvuxna med husvagn, fyller Mattias Hermansson i.

Karoline säger att fler och fler av familjens kompisar skaffar husvagn. Ofta väljer de samma resmål och camping och semestrar ihop.

– Någon vecka om året brukar vi vara iväg i alla fall. Det är så smidigt med husvagn, man har ju med sig allting, säger Karoline.

ELIN RANESJÖ

 ??  ?? CAMPAR TILLSAMMAN­S. Lena Sylvén, Clara Karlborg, Linda Sylvén Karlborg, Jonas Karlborg, Johanna Sylvén, Mi-leia Sylvén och Daniel Sylvén trivs i sina husvagnar.
CAMPAR TILLSAMMAN­S. Lena Sylvén, Clara Karlborg, Linda Sylvén Karlborg, Jonas Karlborg, Johanna Sylvén, Mi-leia Sylvén och Daniel Sylvén trivs i sina husvagnar.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ??  ?? TILLBAKA PÅ HEMMAPLAN. Familjen Hermansson – Greta, Karoline, Mattias och Astrid – har just kommit hem från husvagnsse­mestern som i år bland annat bar av till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.
TILLBAKA PÅ HEMMAPLAN. Familjen Hermansson – Greta, Karoline, Mattias och Astrid – har just kommit hem från husvagnsse­mestern som i år bland annat bar av till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden