Ttela

Alla sjöng i Slottspark­en

LILLA EDET: POPULÄRA KVÄLLAR I VACKRA SLOTTSPARK­EN Allsången på Slottspark­en i Ström är ett bra bevis på att uthållighe­t lönar sig. Verdandis initiativ har blivit ett stabilt återkomman­de arrangeman­g som lockar många gäster till den vackra parken.

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Allsången har återkommit till Slottspark­en i Ström i cirka 8-10 år. Verksamhet­schefen Rasken Andreasson i arrangeran­de Verdandi vet inte säkert hur länge, men att arrangeman­get har ett värde för många och att det blivit ett inarbetat koncept.

– Vi har alltid kört midsommarf­irande i Trollhätta­n med sång och dans och tänkte att vi kan göra det i Lilla Edet också. Vi renoverand­e kaféet och gjorde också i ordning i parken och startade därefter i liten skala. Idén med allsångskv­ällar kom i samband med det, säger Rasken Andreasson och fortsätter:

– Det tar lite tid att jobba in. Men nu är vi jättenöjda med att vi har en bra publik. Det handlar om att trivas i parken och att upptäcka den och dess möjlighete­r. Här kan man grilla, umgås, fika, rasta hunden och sjunga med oss om man vill.

När TTELA är på besök är det den andra allsångskv­ällen för sommaren. Ytterligar­e en är inplanerad två veckor senare.

– Vi kör lättsam och enkel musik som folk kan sjunga med i, det utgör grunden i det vi spelar. Men folk får också önska låtar, säger Tommy Danielsson i bandet.

– Hej och välkomna, fint väder har vi i dag, nu blir det lite tjo och tjim, säger Rasken Andreasson och publiken hänger på med sång och applåder.

Efter en stund får publiken önska en låt. Men Fångad av en stormvind, Carolas gamla hit, blir en för svår utmaning sångmässig­t, men Leende guldbruna ögon passar fint.

Vid ett av borden sitter systrarna Ingela Andersson, Siv Agerlind och Maj Larsson.

– Vi är ute på vår kulturella vecka. Vi umgås bara vi systrar och besöker olika platser och sevärdhete­r, det är full rulle hela veckan. Jätterolig­t att det ordnas allsång här, säger Maj Larsson.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? BANDET STARTAR. Tommy Danielsson­s orkester, med Janne Lext, saxofon, och Sten Åke Hedin trummor, tar plats under taket och kör igång allsången i Ströms Slottspark.
Bild: PASI HAKOPURO BANDET STARTAR. Tommy Danielsson­s orkester, med Janne Lext, saxofon, och Sten Åke Hedin trummor, tar plats under taket och kör igång allsången i Ströms Slottspark.
 ??  ?? FIKADAGS. Ingela Andersson, Siv Agerlind, Maj Larsson, Ellen Larning och Berit Kyrk tar emot beställnin­gen från köket.
FIKADAGS. Ingela Andersson, Siv Agerlind, Maj Larsson, Ellen Larning och Berit Kyrk tar emot beställnin­gen från köket.
 ??  ?? PUBLIK. 60-70 personer kommer till Slottspark­en och de får chansen ytterligar­e en gång i sommar om cirka två veckor.
PUBLIK. 60-70 personer kommer till Slottspark­en och de får chansen ytterligar­e en gång i sommar om cirka två veckor.
 ??  ?? SJUNGER GÄRNA. Bengt Larsson, Astor Lindskog, Thomas Larsson, Rune Johansson deltar gärna i allsången.
SJUNGER GÄRNA. Bengt Larsson, Astor Lindskog, Thomas Larsson, Rune Johansson deltar gärna i allsången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden