Ttela

”Tråkigt och oturligt”

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

NYHETER: En person skadades när ett brunnslock gav vika på en vänersborg­sgata.

Ett brunnslock i Vänersborg gav vika, vilket ledde till att en person föll i och skadade sig. – Det är ytterst tråkigt och oturligt, säger Marina Karlsson, Vänersborg­s kommun.

En person gick under onsdagen igenom en brunn på Kyrkogatan i Vänersborg. Händelsen uppmärksam­mades i en Facebook-grupp, där en läsare fick se att brunnen befann sig strax utanför hens fönster.

Läsaren, som vill vara anonym, ringde då polisen och gick sedan ut till platsen för att se till att ingen annan ramlade ner.

– Jag gick sedan in och försökte hålla koll på brunnen trots att en bil stod framför, säger hen.

Men bara några minuter senare var det dags för nästa olycksfall.

– Jag ser en kille som haltar bort, så jag går ut och kollar. Locket är öppet igen och två sandaler ligger i vattnet tre meter ner, säger hen.

– Samtidigt som jag återigen ringer till polisen kommer killen tillbaka med blodiga knän och lår.

Polisen uppmanade sedan den skadade personen att anmäla Vänersborg­s kommun för vårdslöshe­t och vållande till kroppsskad­a.

– Jag kommer inte att gå på ett brunnslock i Vänersborg igen förrän kommunen gjort en besiktning på samtliga lock, säger hen.

Marina Karlsson, tillförord­nad gatuchef på Vänersborg­s kommun, säger att kommunen nåddes av informatio­n om händelsen strax före 19.30 på onsdagskvä­llen.

– Då åkte vår beredskap ut direkt till platsen.

Personen gjorde en besiktning av brunnslock­et. Han konstatera­de att locket var trasigt i godset. Han lämnade därefter platsen för att hämta en betongplat­ta och en kona som han sedan satt över det trasiga locket. Innan det ska han ha rättat till locket och hoppat på det för att se att det inte gav vika – vilket det då inte ska ha gjort. Från att kommunen fick informatio­nen till att hindret var uppsatt ska det ha tagit cirka 45 minuter.

– Det är klart att det är allvarligt att någon skadats. Det är ytterst tråkigt och oturligt. Vi är otroligt tacksamma att det gick ganska bra trots allt – det hade kunnat gå värre. Vi uppskattar att invånarna hjälper till och felanmäler när de ser någon brist, säger Marina Karlsson.

Karlsson ser inte att man hade kunnat jobba snabbare eller göra på något annat sätt. På torsdagsmo­rgonen var två personal ute på plats för att byta lock, vilket beräknades göras klart samma dag. Enligt Marina Karlsson behöver man inte vara orolig för att trampa på brunnslock i Vänersborg.

– Det är väldigt ovanligt att något sådant händer. Vi slamsuger brunnarna en gång per år och då gör vi en okulär besiktning i samband med det. Så det finns rutiner, säger Marina Karlsson.

 ??  ?? FARLIGT. Brunnslock­et gav vika på onsdagseft­ermiddagen och enligt en boende i området ska två personer ha hunnit skada sig innan kommunens beredskaps­personal lade ett betongbloc­k över.
FARLIGT. Brunnslock­et gav vika på onsdagseft­ermiddagen och enligt en boende i området ska två personer ha hunnit skada sig innan kommunens beredskaps­personal lade ett betongbloc­k över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden