Ttela

Vill bli topp tio i Europa

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

SPORT: Mikael Ekvall anser sig vara i sitt livs form inför maratonlop­pet i friidrotts-em kommande vecka.

När Innovatumh­allen återigen är skådeplats för U17-landslaget­s sommarläge­r finner vi tyvärr inga spelare med lokal klubbadres­s. Däremot finns två spelare med Trollhätte­bakgrund i truppen, nämligen Täby-duon Julia Tuvesson och Ludvig Axelsson.

När Trollhätta­ns BF stod som arrangör för U17-landslaget­s sommarläge­r 2017 så var en av de största talangerna hemmaspela­ren Ludvig Petre Olsson. Nu har Ludvig och hans jämnåriga tagit klivet upp i U19-landslaget och ersatts av en ny kull.

I denna grupp finner vi inga TBFspelare, men Trollhätte­koppling finns det gott om ändå. Gemensam nämnare för Julia Tuvesson och Ludvig Axelsson är att deras respektive mormor och morfar är bosatta i staden. För Ludvig finns det dessutom en extra stark koppling till klubben, då hans pappa Peter var klubbchef för ett par år sedan.

– Jag har ofta varit här och känner spelarna från Trollhätta­n väl, säger Ludvig, som redan har träffat sina morföräldr­ar sedan lägret inleddes under söndagen.

– Ja, de har kommit hit två gånger. Jag hoppas att jag kan stanna kvar lite och träffa dem efter lägret också. Det här känns ju lite som hemmaplan för mig, berättar Axelsson, som oftast spelar mix och dubbel och har ambitionen klar för den kommande säsongen.

– Mitt mål är att ta medalj på U17SM kommande säsong, det hoppas jag i alla fall göra i en av klasserna.

FÖR LUDVIGS KLUBBKAMRA­T i Täby, Julia Tuvesson, är lägret en snarlik upplevelse. Även hon har hunnit med en mindre släktträff.

– Jag åkte hit lite innan och träffade mormor och morfar. Det är kul att det blev i Trollhätta­n så att jag kunde hinna med det också, konstatera­r Julia, som ihop med tjejerna sover i hallen under början av veckan medan killarna ligger i klubbens övernattni­ngsrum, för att sedan byta efter halva veckan.

– Jag ser fram emot att byta. Det är lite kallt att sova härinne...

Julia ser fram emot säsongen 18/19 och har de internatio­nella tävlingarn­a som höjdpunkt.

– Vi ska åka på en del tävlingar utomlands, det är otroligt kul att få göra ihop med sina kompisar! Jag hoppas gå långt på någon av dem.

KLART ÄR ATT duon har gjort ett intryck på den assisteran­de förbundska­ptenen Larry Li.

– Ludvig har en väldigt fin blick för spelet. Hans främsta egenskap är att han är bra framför nätet, vilket gör honom till en bra dubbelspel­are. Julia har alltid varit med, men har utvecklats enormt det senaste året. Nu börjar alla bitar i spelet falla på plats för henne.

Överlag är Li och övriga landslagsl­edningen väldigt nöjd med facilitete­rna som Innovatumh­allen erbjuder.

– Jag var här även förra året och precis som då funkar det jättebra. Hallen är väldigt bra, dessutom har vi tillgång till gym och får mat och sömn här med. Det är väldigt smidigt att ha allt i ett.

”Det känns lite som hemmaplan”

LUDVIG AXELSSON,

U17-landslagsm­an

 ?? Bilder: KARL ANDERSSON ?? RUTINERADE. Trots sin ringa ålder har Ludvig Axelsson och Julia Tuvesson hunnit bli rutinerade i landslagss­ammanhang. ”Det här är vårt femte läger”, säger duon.
Bilder: KARL ANDERSSON RUTINERADE. Trots sin ringa ålder har Ludvig Axelsson och Julia Tuvesson hunnit bli rutinerade i landslagss­ammanhang. ”Det här är vårt femte läger”, säger duon.
 ??  ?? ÖKAT ANSVAR. Förbundska­ptenen Kristin Evernäs anlände till lägret på tisdagen. I hennes frånvaro fick den assisteran­de tränaren Larry Li ha det yttersta ansvaret.
ÖKAT ANSVAR. Förbundska­ptenen Kristin Evernäs anlände till lägret på tisdagen. I hennes frånvaro fick den assisteran­de tränaren Larry Li ha det yttersta ansvaret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden